Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šventinė prekyba po truputį jau įsibėgėja: žmonės siekia apsipirkti saugiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Iki“ nuotr. „Iki“ nuotr.

Artėjanti žiema skatina laukti ir gražiausių metų švenčių, kurios šiemet neabejotinai bus kitokios – karantinas sulėtino gyvenimo tempą ir greičiausiai daugelis žmonių jas švęs namuose. Kad pandemijos nerimo būtų mažiau, o šventiškas ūpas neapleistų kuo ilgiau, patariama jau pradėti namuose kurti šventišką nuotaiką.

 

Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, išankstinis susiplanavimas ir pasirūpinimas dekoracijomis bei dovanomis leidžia išvengti kalėdinio streso ir apsipirkti kiek įmanoma saugiai.

Kalėdos – viena gražiausių metų švenčių, kuriai ruoštis pradedama jau dabar. Tai lemia ir pandemijos situacija, kai stengdamiesi laikytis griežtų saugaus apsipirkimo reikalavimų žmonės iš anksto pradeda rūpintis kalėdinėmis dekoracijomis. Taip pat iš anksto papuošti namai, kuriuose praleidžiame daug daugiau laiko, suteikia šventiško jaukumo ir leidžia ilgiau išlaikyti šventišką nuotaiką.

Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai jau atkreipė dėmesį į kalėdinę atributiką.

„Pastebime, kad kasdienių prekių krepšelį, šalia įprastų maisto produktų, jau papildo ir kalėdinės dekoracijos, dekoratyvios žvakės, įvairių rūšių girliandos, šviečiančios dekoracijos. Remdamiesi praėjusių metų duomenimis, galime sakyti, kad populiariausios prekės yra kalėdiniai papuošimai ir girliandos, kuriems vidutiniškai pirkėjai išleidžia apie 2,5 euro“, – sako V. Budrienė.

 

Kelios idėjos, kaip namie paprastai sukurti šventišką nuotaiką

Šviečiančios dekoracijos suteikia ypatingos kalėdinės nuotaikos. Drąsiai derinkite skirtingus šviesos šaltinius: žvakes, mažas lemputes, įvairias girliandas. Tokiu būdu sukursite skirtingo intensyvumo apšvietimo efektus. Kuo daugiau šviesos šaltinių pasirinksite, tuo magiškesnę nuotaiką sukursite, ir leisti laiką namie, kai už lango tamsu, taps jaukiau.

Išnaudokite visus nedidelius paviršius: palanges, lentynėles, staliukus ir pan. Taip pat pagalvokite apie perspektyvą. Žvakes statykite pirmame plane, o tolimesnius kampus apšveiskite lemputėmis ar girliandomis. Šviesos ypač pasigendame šiuo tamsiuoju metų laiku.

Kabančios girliandos yra ypač patogios namams papuošti. Jos tinka ne tik kabinti ant eglutės ar kieme. Girliandomis galite pagyvinti bet kurį namų atributą – vazoną, vazą ar veidrodį. Jas netgi galite kabinti tiesiog ant sienų – sukursite erdvės įspūdį.

Kokios gi Kalėdos be pasakų ir Kalėdų Senelio? Įsigykite nedidelių keraminių figūrėlių – Kalėdų Senelio, nykštukų, Šiaurės elnių ar sniego burbulų. Raskite joms deramą vietą ir kurkite savo pasaką. Tai suteiks jaukumo ir geros nuotaikos. Nepamirškite ir kalėdinių kojinių.

Pasirūpinkite ir kūčiukais. Nuolat ant stalo stovintis dubuo su šiuo tradiciniu kalėdiniu skanėstu sužadins vaikystės prisiminimus ir kurs ypatingą atmosferą.

Kad namuose ilgiau išlaikytumėte šventišką nuotaiką, nedvejokite ir perstumdykite baldus taip, kad turėtumėte kuo daugiau erdvės įgyvendinti puošybos idėjas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,