Logo
 Spausdinti šį puslapį

KU darbuotojai advento vainikais pradžiugino senjorus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KU nuotr. KU nuotr.

Klaipėdos universiteto darbuotojų nupinti advento vainikai, šįryt iškeliavę pas adresatus – Telšių vyskupijos „Carito“ Klaipėdos regiono globos namų gyventojus ir vienišus uostamiesčio senjorus, tapo tikra džiaugsmo dovana. KU bendruomenės surengtos gerumo akcijos pasiuntiniai buvo pasitikti muzikinėmis melodijomis ir nuoširdžiomis padėkomis.

 

30-mečio jubiliejų mininčio Klaipėdos universiteto bendruomenė ir šiemet rinkosi į tradicines ir jau laukiamas advento vainikų kūrybines dirbtuves. Karantino sąlygomis jos vyko kiek neįprastai. Vainikai buvo pinami dvi dienas. Žmonės į mažus būrelius būrėsi savo padaliniuose ir tarpusavyje bendravo pasitelkę informacines technologijas. Kaip pinami ir gražinami advento vainikai, susirinkusiuosius instruktavo ir medžiagas kūrybinėms dirbtuvėms paruošė Klaipėdos universiteto Botanikos sodo kolektyvas. Apie šių vainikų prasmę ir simboliką bendruomenei pasakojo KU kapelionas dr. Andrius Vaitkevičius. Po dviejų dienų darbo į dovanų dėžutes buvo supakuota 30 skirtingų advento vainikų. Tiek, kiek šiemet Klaipėdos universitetui metų.

Kunigas Andrius Vaitkevičius po dovanų išvežiojimo misijos neslėpė gerų emocijų.

„Buvome tikras džiaugsmo siuntinys. Laukiami. Sutinkami su džiaugsmu ir dėkingumu. Labai gaila, kad aplinkybės neleido nunešti dovanų į Globos namų gyventojų kambarius. Būtų buvęs tikras gerų jausmų sprogimas, nes didžiuma šių namų gyventojų – „lovinukai“, nevaikštantys, išsiilgę bendravimo, tad kiekvienas dėmesio ženklas jiems tarsi šventė“, – sakė A. Vaitkevičius.

Visi „Carito“ Klaipėdos regiono globos namų gyventojams dovanoti vainikai turės vienos dienos karantiną ir tik po to, pasak šių namų direktoriaus kun. Mindaugo Šlausto, bus išnešioti po globotinių kambarius.

„Jau sutarėme, kad personalas nuneš į kambarius tas gražiai supakuotas dėžutes. Atidarysime jas matant žmonėms, kad jie pajustų staigmenos jausmą. Ačiū Klaipėdos universiteto bendruomenei, kad advento dieną turėsime daugiau džiaugsmo ir šviesos“, – už dovanas dėkojo kunigas.

Jis neslėpė, jog situacija įstaigoje dėl koronaviruso nėra gera, bet ir ne tragiška. Globotiniai, kuriems diagnozuotas virusas, nekarščiuoja, jų būklė stabili, tačiau stokojama personalo. Ir šiuo metu čia laukiami savanoriai – slaugytojų padėjėjai, kurie padėtų prižiūrėti senelius, budėti naktimis. Beje, čia neretai talkina ir KU studentai, būsimieji slaugytojai.

Keletą siuntinių KU bendruomenės pasiuntiniai pristatė į vienišų senjorų namus. Jie adresatams keliavo ir per duris, ir per langus. Saugiai dovaną priėmusi p. Cezarija džiaugėsi: „Buvau laiminga, jūs padarėte mane dar laimingesne.“

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,