Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždai ruošiasi eglės įžiebimui: tvarką užtikrins policijos pareigūnai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždai ruošiasi eglės įžiebimui. A. Rimkuvienės nuotr. Gargždai ruošiasi eglės įžiebimui. A. Rimkuvienės nuotr.

Jau šį penktadienį Gargžduose bus įžiebiama Kalėdų eglė. Tradiciškai būrį miesto gyventojų sutraukdavęs renginys šiemet dėl pandemijos diktuojamų sąlygų bus kitoks.

 

Šiemet vietoj teatralizuotos tradicinės šventės miestelėnai galės išvysti iki 15 minučių trukmės eglės įžiebimo renginį, kuris bus transliuojamas Klaipėdos rajono savivaldybės, Gargždų kultūros centro, laikraščio „Banga“ bei portalo „Mano Gargždai“ feisbuko paskyrose ir Savivaldybės „Youtube“ kanale.

Vaikai, anot organizatorių, turės galimybę pamatyti ir Kalėdų Senelį, ir animatorius. Įžiebimą vainikuos fejerverkai.

Nors organizatoriai į šventę nekviečia ir ragina stebėti tiesioginę transliaciją, didžiųjų miestų pavyzdžiai rodo, kad gyventojai vis dėlto linkę būriuotis prie pagrindinio Kalėdų simbolio.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė patikino, kad Gargždų eglės įžiebimo metu tikrai dirbs policijos pareigūnai, kurie stebės, kaip gyventojai paiso karantino reikalavimų.

Primename, kad pagal galiojančius sprendimus, grupėje gali būti tik 5 asmenys, bet šį skaičių yra svarstoma mažinti ir iki 2.

Policijos viršininkė teigė, kad tie, kurie neturės ar bus netaisyklingai užsidėję kaukes, sulauks įspėjimų, o atsisakę į juos reaguoti – ir baudų. Pastaroji, jeigu karantino reikalavimų nesilaikoma pirmą kartą, siekia 250 eurų.

„Pagrindinis Kalėdų simbolis – eglė Gargžduose nušvis jau už trijų dienų. Ir nors tai vienas laukiamiausių metų įvykių, simbolizuojančių prasidedantį šventinį laikotarpį, tačiau šiemet tokio renginio, kokį esame įpratę nebus. Akivaizdu, kad šiandieninė situacija to neleidžia daryti. Tad viską perkeliame į virtualią erdvę. Dėl visų saugumo eglutės įžiebimą transliuosime tiesiogiai. Noriu visų paprašyti neiti į aikštę, o ramiai ir jaukiai įsitaisius viską stebėti iš namų. Eglutė aikštėje stovės visą mėnesį, tad tikrai bus proga ją pamatyti be pavojaus savo ir kitų sveikatai. Pabūkime šį kartą namuose ir gal kitais metais vėl galėsime grįžti prie įprasto mums ritmo“, – į gyventojus kreipėsi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Gargždų eglė šiemet bus padabinta erdvinėmis šokėjų figūromis, o Klaipėdos ir Kvietinių gatvės apšvietimo atramos – dekoracijomis su stilizuotu miesto herbu. Tiek gatvės dekoracijų, tiek eglės puošybos konkursus laimėjo UAB „Lumidėja“. Šiam tikslui išleista apie 20 tūkst. eurų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,