Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia virtualaus vizito: ligonių kasos skelbia paslaugų sąrašą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VLK nuotr. VLK nuotr.

Neslūgstanti koronaviruso banga verčia nuolat prisiminti pagrindines saugumo taisykles. Viena jų – vengiant užkrato, reikalus tvarkyti naudojantis elektroninės erdvės teikiamomis galimybėmis.

 

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) dar kartą atkreipia gyventojų dėmesį, kad labai daug su sveikata bei privalomuoju sveikatos draudimu susijusių klausimų, problemų galima išsiaiškinti bei išspręsti neišeinant iš namų – internetu arba telefonu.

Taigi VLK tinklalapyje kviečiama naudotis šiomis siūlomomis internetinėmis paslaugomis:

pasitikrinti, ar esate draustas privalomuoju sveikatos draudimu;

sužinoti, kiek kainavo gydymas ir vaistai;

užsisakyti Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK)

pasitikrinti eiles gydymo įstaigose;

peržiūrėti ortopedijos įmonių sąrašus ir ortopedijos priemonių katalogus;

pasitikrinti savo vietą sąnarių endoprotezų, ortopedijos priemonių ir dantų protezavimo laukimo eilėse.

Naujausia paslauga, kurią, atsižvelgdamos į dabartinę sudėtingą epideminę situaciją, ligonių kasos visiems privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) apdraustiems Lietuvos gyventojams pasiūlė prieš kelias savaites – ESDK pakeičiantį sertifikatą susiformuoti savarankiškai ir parsisiųsti jį elektroniniu būdu – į mobilųjį telefoną ar elektroninį paštą. Tą padaryti galima 24/7 principu per išorinį VLK portalą (https://e.vlk.lt).

Tai puiki galimybė saugiai ir greitai gauti teisę į būtinosios medicinos pagalbos paslaugas patvirtinantį dokumentą. Sertifikatus parsisiųsti galima bet kuriuo metu, ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais ar švenčių dienomis.

Taigi nuo šiol net jeigu išvykote į kitą Europos Sąjungos šalį nepasiėmę savo ESDK, o skubiai prireikė būtinosios medicinos pagalbos, sertifikatą galima parsisiųsti pačiam. Svarbiausia, kad būtumėte apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu.

Visus rūpimus klausimus, susijusius su privalomuoju sveikatos draudimu, darbo valandomis taip pat kviečiama teikti telefonu (8 5) 232 2222 arba siųsti el. pašto adresu .

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,