Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gribžinių bendruomenė paminėjo pasaulinę dieną žuvusiems eismo įvykiuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Jungtinės Tautos bei Pasaulio sveikatos organizacija 2005 metais paskelbė, kad kiekvienų metų lapkričio mėnesio trečiąjį sekmadienį minima Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti.

 

Kaip ir 2005 m., taip ir šiandien eismo įvykiuose žūstančių žmonių skaičius nemažėja. Atrodo visuomenė įvairiausiomis akcijomis, reklaminiais šūkiais ir kitomis priemonėmis yra skatinama atkreipti dėmesį į saugų eismą, deja, ši informacija pasiekia ne kiekvieno sąmonę.

Gribžinių bendruomenė dalyvaudama VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos organizuojamame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2020-2021“ taip pat paminėjo pasaulinę dieną žuvusiems eismo įvykiuose atminti.

Nors minėjimas turėjo įvykti lapkričio 15 d., tačiau dėl šalyje paskelbto karantino renginio data buvo atidėta į lapkričio 28 d.

Tuo tikslu bendruomenės nariai rinkosi bendrai maldai prie kaimo kryžiaus ir Šv. Florijono koplytstulpio. Prisiminėme Gribžinių kaimo gyventojus, kurie žuvo kelyje Gargždai–Kretinga. Uždegėme jų atminimui žvakeles.

Bendroje maldoje su susirinkusiaisiais dalyvavo Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios vikaras kunigas Ramūnas Gerdauskas, kuris į parapiją atvyko 2020 m. lapkričio 17 d. Naujai išrinktas vikaras bendruomenės nariams palinkėjo ne tik saugumo kelyje, bet ir perdavė dovanų nuo parapijos klebono dekano kanauninko Jono Paulausko, kuris lapkričio mėnesį atšventė garbingą jubiliejų. Dėkojame mūsų dvasiniams vadovams už gražius palinkėjimus ir buvimą drauge maldoje.

Nespėjus sušalti, renginio dalyviai patraukė į kaimo turizmo sodybą „Gribžė“, kur drauge su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnėmis Diana Pipiriene ir Rasa Matevičiene tęsė pokalbį apie saugų eismą.

Bendruomenės nariams pareigūnės sumaniai ir įdomiai priminė eismo saugumo pradmenis. Įvairių užduotėlių, klausimų-atsakymų forma pateikta informacija daug ilgiau išlieka atmintyje, nei „sausi faktai“ ar nuobodu tekstas. Dėkojame bendruomenės pareigūnėms už nuolatines pastangas kelti žmonių sąmoningumą aktyviai prisidėti prie savo ir kitų asmenų saugumo kelyje.

To paties tikslo siekia ir VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuri konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse“ dalyviams dovanoja atšvaitus, kad būtų matomi kelyje, bei kitą informacinę medžiagą, kad ilgias tamsiais vakarais susėdę prie stalo galėtų smagiai kartoti saugumo taisykles.

Tik saugodami save ir aplink mus esančius asmenis, ženkliai prisidėsime prie eismo įvykių mažinimo. Tad, nepamirškime, kad kiekvienas iš mūsų yra atsakingas už tai, kad keistųsi statistika ir skaudžių netekčių skaičius mažėtų.

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,