Logo
 Spausdinti šį puslapį

Papildomi karantino ribojimai: ką svarbu žinoti apie Lietuvos pašto veiklą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

Nuo trečiadienio visoje šalyje įsigalioja griežtesni karantino ribojimai. Jie neišvengiamai palies ir šventiniu laikotarpiu itin svarbią Lietuvos pašto veiklą: siuntų kiekiams jau dabar mušant rekordus, įspėjama apie galimus vėlavimus bei eiles prie pašto skyrių.

 

„Kalėdinis laikotarpis yra pats svarbiausias metuose – būtent šiuo laikotarpiu gyventojai aktyviausiai siunčia ir gauna. Dabartiniai siuntų kiekiai jau pralenkė pavasarinio karantino rekordą, o lyginant su praėjusiais metais, siuntų kiekis dabar 2 kartais didesnis, – sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas Norbertas Žioba. – Suprantame gyventojų norą kuo greičiau išsiųsti ar gauti siuntas – kiekvieną dieną sekame siuntų situaciją ir priimame reikalingus sprendimus, kad siuntos gavėjus pasiektų kuo greičiau. Deja, įvedus naujausius ribojimus, ne visos papildomos priemonės bus įmanomos. Stebėdami situaciją, planuojame pasiūlyti naujų sprendimų. Tuo pačiu norime paprašyti klientų supratingumo ir kantrybės – šiuo metu tiek klientų, tiek darbuotojų sveikata yra svarbiausias mūsų prioritetas.“

 

Ką reikėtų žinoti apie pašto paslaugas šiuo laikotarpiu?

Skyriuje – ribotas žmonių skaičius

Pagal naujausius ribojimus, vienam žmogui patalpoje reikia užtikrinti 15 kv. m plotą. Tai reiškia, kad skyriuose vienu metu galima aptarnauti perpus mažiau klientų, likusių maloniai prašoma palaukti už durų.

Svarstomos įvairios alternatyvos, kaip skyriuose aptarnauti daugiau žmonių – priklausomai nuo poreikio, planuojama ilginti darbo laiką ir pritaikyti kitus procesus, kurie leistų aptarnauti klientus greičiau.

Tačiau visiems sprendimas įgyvendinti reikia laiko – ne tik perorganizuoti procesus, bet ir rasti darbuotojus.

 

Alternatyva ėjimui į pašto skyrių – savitarna

Visas siuntas – siunčiamas Lietuvoje ir užsienyje, registruotas ir ne („Su sekimu“ ir „Be sekimo“) galima formuoti Lietuvos pašto savitarnoje. Tai yra geriausia alternatyva, nes suformavus siuntą internetu ir ją tinkamai supakavus, užklijavus siuntos lipduką (jį galima atsispausdinti ant paprasto balto lapo ir priklijuoti lipnia juosta), beliks siuntą atnešti į artimiausią pašto skyrių ir ją palikti tam skirtoje zonoje. Klientai, suformavę siuntą internete, į pašto skyrių įleidžiami be eilės.

Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, prašoma atkreipti dėmesį į ant pašto durų kabantį plakatą apie vienu metu patalpoje galimą žmonių skaičių. Jeigu tuo metu tiek žmonių jau yra, reikėtų palaukti kol vienas išeis ir bus galima įeiti nepažeidžiant saugumo taisyklių.

 

Siuntos gali vėluoti

Nors dauguma siuntų šiuo metu yra pristatomos laiku, t. y. kitą darbo dieną, tačiau dėl didelio siuntų kiekio ir griežtėjančių karantino suvaržymų, kai kurios siuntos, ypač didelio formato, gali vėluoti iki 3 darbo dienų.

Lietuvos paštas imasi visų įmanomų priemonių, kad siuntos gavėjus pasiektų kuo greičiau: Vilniuje veikia mobilūs punktai; jeigu terminalas užpildytas, siunta nukreipiama į kitą artimiausią terminalą ar pašto skyrių. Situacija nuolat stebima ir, esant poreikiui, bus siūlomos papildomos pristatymo alternatyvos.

Šiuo metu populiariausius terminalus kurjeriai aptarnauja 5 kartus per dieną. Gavus siuntą į savitarnos terminalą, prašoma ją atsiimti kuo greičiau ir taip prisidėti prie sklandesnio pristatymo proceso.

 

Laiškininkų darbas

Daugelyje apylinkių laiškininkų darbas vyksta įprastai, tačiau gali pasitaikyti atvejų, kai dėl darbuotojų ligos ar saviizoliacijos, sutrinka įprastas veiklos ritmas, todėl korespondencijos bei siutų pristatymas gali nežymiai vėluoti.

Tokie sutrikimai yra laikini, stengiamasi maksimaliai greitai rasti pavaduojančius darbuotojus ir aptarnauti visas apylinkes.

 

Kalėdines siuntas išsiųsti dabar

Norint, kad siuntos gavėjus pasiektų dar iki švenčių, į užsienį jas buvo kviečiama išsiųsti praėjusį savaitgalį. Per šią savaitę ir artėjantį savaitgalį rekomenduojama išsiųsti jau ir tas siuntas, kurios turėtų pasiekti gavėjus Lietuvoje.

Nors žymus siuntų vėlavimas dar nefiksuojamas, tikėtina, kad artėjant šventėms pristatymo terminas bus ilgesnis nei įprastai.

Visas svarbiausias naujienas, susijusias su Kalėdomis bei karantino ribojimais, galima rasti specialiame Lietuvos pašto puslapyje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,