Logo
 Spausdinti šį puslapį

Seimo komisija siūlo naikinti P. Gražulio teisinę neliečiamybę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Petras Gražulis. Domanto Pipo/DELFI.LT nuotr. Petras Gražulis. Domanto Pipo/DELFI.LT nuotr.

Seimo 2020 m. gruodžio 3 d. nutarimu sudaryta Seimo tyrimo komisija dėl sutikimo Lietuvos Respublikos Seimo narį Petrą Gražulį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, šiandien komisijos posėdyje sprendimu (už – 7, prieš – 1, nė vienas nesusilaikė) pasiūlė Seimui tenkinti Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro teikimą dėl sutikimo Seimo narį Petrą Gražulį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

 

„Mūsų Konstitucijos preambulėje įtvirtintas atviros, teisingos, darnios pilietinės visuomenės ir teisinės valstybės siekis, todėl esant pagrindui patraukti Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn, neturi būti sudaryta prielaidų Seimo nariui jos išvengti, antraip būtų užkertamas kelias vykdyti teisingumą“, – pabrėžė Komisijos pirmininkas Arminas Lydeka posėdžio metu.

Pažymėtina, kad Seimas, įgyvendindamas savo įgaliojimus duoti sutikimą patraukti konkretų parlamentarą baudžiamojon atsakomybėn arba jo neduoti, pagal Seimo statutą, Seimo nariui, kurio asmens neliečiamybės atėmimo klausimas sprendžiamas (ar kitam jo įgaliotam Seimo nariui), turės užtikrinti galimybę dalyvauti ir būti išklausytam Seimo posėdyje, kuriame svarstoma tos komisijos parengta ir pateikta išvada.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,