Logo
 Spausdinti šį puslapį

Seimas pritarė naujosios Vyriausybės programai, prisiekė aštuonioliktosios Vyriausybės nariai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Seimo kanceliarijos nuotr. Seimo kanceliarijos nuotr.

Seimas pritarė Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės pateiktai XVIII Vyriausybės programai. Už tai numatantį Seimo nutarimą balsavo 78 Seimo nariai, prieš – 30, susilaikė 20 parlamentarų. Po šio sprendimo nauja Vyriausybė gavo įgaliojimus veikti.

 

Vyriausybės programoje išskirti svarbiausi Vyriausybės prioritetiniai projektai ir nurodytas jų pagrindimas bei sėkmės rodikliai, įtvirtinti bendri Vyriausybės veikimo principai.

„Išskyrėme svarbiausius mūsų šalies pažangos prioritetus, kurie padės pasiekti esminį lūžį, sustiprins mūsų šalį ir jos žmones, padarys mus atsparesnius įvairioms galimoms grėsmėms, nesvarbu, tai būtų sveikatos krizė, klimato kaita ar kitos neapibrėžtos įtakos“, – pabrėžiama Vyriausybės programoje.

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dar kartą patikino, kad geri darbai bus tęsiami.

„Bus tęsiami taip pat ir tie darbai, dėl kurių mes galbūt turėjome skirtingas nuomones juos priimant, bet kaip aš esu jau nekartą minėjusi – revoliucijų tikrai Lietuvai nereikia. Svarbiausia šiandien yra ne reformos. Svarbiausia šiandien yra: kiek žmonių gyvybių mes sugebėsime išsaugoti. Ne nauja Vyriausybė, o išgelbėtos gyvybės, kuo daugiau išgelbėtų gyvybių būtų svarbiausia gera žinia Lietuvos žmonėms Kalėdoms“, – akcentavo naujoji Vyriausybės vadovė.

Kaip anksčiau yra minėjusi I. Šimonytė, programoje yra nemažai dalykų, dėl kurių tartis reikės pakankamai anksti, nes pasekmės visuomenei ir atitinkamiems sektoriams ateis tikrai ne iš karto. Kaip pavyzdį, ji pirmiausia nurodė švietimo pokyčius.

Premjerė pabrėžė, kad bus stengiamasi skirtingas vertybes ar akcentus maksimaliai suderinti Lietuvos žmonių gerovei.

„Aš įsipareigoju dirbti geriausiai, kaip sugebu. Manau, kad galiu įsipareigoti ir savo komandos vardu, kad mes tikrai padarysime viską, kad po ketverių metų niekas negalėtų pasakyti, kad tai buvo ketveri prarasti Lietuvos gyvenimo metai“, – kalbėjo I. Šimonytė.

 

Prisiekė aštuonioliktosios Vyriausybės nariai

Šiandien Seime patvirtinus Vyriausybės programą prisiekė XVIII Vyriausybės ministrai: Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, aplinkos ministras Simonas Gentvilas, kultūros ministras Simonas Kairys, energetikos ministras Dainius Kreivys, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, finansų ministrė Gintarė Skaistė, susisiekimo ministras Marius Skuodis ir švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Priesaikas priėmė Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Vardiniai Vyriausybės narių priesaikos lapai perduoti parlamento vadovui ir bus saugomi Seimo kanceliarijoje.

Prisiekus naujosios Vyriausybės nariams, darbą baigė XVII Vyriausybė.

Konstitucijos 67 straipsnyje įtvirtinta, kad Seimas svarsto Ministro Pirmininko pateiktą Vyriausybės programą ir sprendžia, ar jai pritarti.

Konstitucijos 92 straipsnyje nustatyta, kad nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.

Vyriausybės įstatymo 6 straipsnyje reglamentuota, kad kai Seimas pritaria Vyriausybės programai, Vyriausybė privalo per 3 mėnesius patvirtinti Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,