Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tradicinė tautodailininkų paroda – virtualiai: renginį nuspalvino Šviesos dienos instaliacija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dovilų etninės kultūros centro nuotr. Dovilų etninės kultūros centro nuotr.

Penktadienį, minint Šviesos dieną, Dovilų etninės kultūros centras suorganizavo virtualų renginį – pristatyta Klaipėdos rajono tautodailininkų darbų paroda, nušvito instaliacija „Iš seno atviruko“.

 

Stebint virtualų renginį buvo galima pasigrožėti Klaipėdos rajono tautodailininkų darbais. Jie, minint Tautodailės metus, puošia Dovilų etninės kultūros centrą.

Sveikinimo žodžiai ir palinkėjimai renginio metu skambėjo šių metų Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijos laureatei – menininkei Ritai Riaukei. Apdovanojimas – 1 000 Eur – tekstilininkei skirtas už meistriškumą, aktyvią ir kūrybingą veiklą tautodailės srityje bei Klaipėdos rajono vardo garsinimą.

„Žinau, kad Klaipėdos rajone yra tikrai nemažai menininkų, kurie įdeda visą širdį į savo darbus. Noriu pasveikinti šių metų laureatą, kuris bus apdovanotas Vytauto Majoro premija, padėkoti ir palinkėti daug sveikatos ir dar daug kūrybinių darbų“, – sveikinimo žodį tarė Birutė Majorienė.

Gargždų krašto muziejaus direktorė Sigita Bučnytė džiaugėsi tęsiama gražia tradicija, kuomet gruodžio mėnesį pagerbiamas nusipelnęs tautodailininkas.

„Noriu padėkoti už bendrystę ir prisiminti, kad visus metus mes kuriame, ieškome raiškos formų, švenčiame tam tikras sukaktis – kūrybines ir asmenines. Šiemet sukanka 5-eri metai, kaip teikiama Vytauto Majoro vardo premija ir norėčiau paminėti, kad kiekvienas kuriantis, yra vertas šio įvertinimo“, – kalbėjo muziejaus direktorė.

Su artėjančiomis didžiosiomis metų šventėmis renginio žiūrovus sveikino ir Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė, linkėjusi gražių darbų, idėjų bei sveikatos ir dėkojusi už atliktus darbus, bendrystę.

„Linkiu rasti kuo daugiau gerumo, atjautos ir padėkos akimirkų, tylaus artėjančių švenčių skambesio, o mūsų namuose tegu nuolat dega ir žėri šviesos ir vilties ugnelė“, – kalbėjo Dovilų etninės kultūros centro direktorė Lilija Kerpienė.

Po renginio Dovilų miestelio centras nušvito originaliomis šviesomis – instaliacija „Iš seno atviruko“.

 

 

Vaizdo įraše – tautodailininkų darbai:

 

Dovilų etninės kultūros centro nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,