Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gimnazistės dalyvavo „Idėjų mugėje“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Gruodžio 12 dieną dvi gimnazijos mokinės – Erika Jakovlevaitė ir Kotryna Liutkutė – vadovaujamos biologijos mokytojos Raimondos Kundrotienės, dalyvavo renginyje „Idėjų mugė“, kurį nuotoliniu būdu organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

 

Jo metu išklausė paskaitas: „Tiriamasis darbas mokykloje“ (dr. Ieva Šablevičiūtė-Visockienė) ir „Kaip tinkamai parengti tiriamąjį darbą mokinių nacionaliniams ir tarptautiniams konkursams“ (dr. Vladas Vansevičius).

Šis jau tradiciniu tapęs renginys – puiki galimybė pasitikrinti savo mokslinės idėjos perspektyvumą bei gauti naudingų patarimų.

Idėjų mugės tikslas – padėti mokiniams geriau pasiruošti Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionaliniam etapui pristatant ne užbaigtus darbus, o idėjas. Renginio metu mokiniai supažindinami, kaip gauti pagalbos atliekant savo tiriamuosius darbus.

Mokslinio darbo darymas – ilgas kelias su atradimais ir klystkeliais, todėl, kad mokiniai teisingai atliktų savo tiriamuosius darbus, jaunojo tyrėjo portale https://www.jaunasis-tyrėjas.lt galima rasti darbo aprašo rekomendacijas, mokslinių darbų idėjas.

Kviečiu mokinius rašyti mokslinius tiriamuosius darbus ir dalyvauti Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,