Logo
 Spausdinti šį puslapį

Administracijos direktoriui ir pavaduotojui – 40 proc. priemokos prie atlyginimo?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas (viršuje) ir jo pavaduotojas Justas Ruškys (apačioje). Klaipėdos r. sav. nuotr. Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas (viršuje) ir jo pavaduotojas Justas Ruškys (apačioje). Klaipėdos r. sav. nuotr.

Šį ketvirtadienį vyks jau paskutinis šiemet Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdis. Šventinę nuotaiką Administracijos direktoriui Artūrui Bogdanovui ir jo pavaduotojui Justui Ruškiui turėtų pakelti 40 proc. priemokos prie atlyginimo. Praėjusią savaitę klausimai buvo aptarti vykusiuose komiteto posėdžiuose. Ne visiems Tarybos nariams šis pasiūlymas atrodė tinkamas finansiškai nelengvu laikotarpiu.

 

Lėšos – už europinių projektų vykdymą

Sprendimo projekto aiškinamajame rašte dėstoma, kad 40 procentų priemoka J. Ruškiui būtų skiriama už papildomų užduočių, suformuluotų raštu, atlikimą, kai vykdomos pareigybės aprašyme nenumatytos funkcijos: dalyvavimas įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Kelių ir gatvių apšvietimo sistemos infrastruktūros modernizavimas Klaipėdos rajone“. Priemoka būtų skiriama iki numatomos projekto pabaigos – 2022 m. rugpjūčio 4 d. Lėšos vienam mėnesiui – 1 056 Eur, neatskaičius mokesčių.

A. Bogdanovui 40 proc. priemoką siūloma skirti taip pat už papildomų užduočių, kurios nenumatytos pareigybės aprašyme, vykdymą – dalyvavimas įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Priekulės miesto atvirų viešųjų erdvių tvarkymas“. Reikalingos lėšos vienam mėnesiui siektų 1 232 Eur, neatskaičius mokesčių, o projekto pabaiga numatoma 2021 m. lapkričio 30 d.

Klausimą komitetuose pristatinėjęs Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Vaidotas Jasas teigė, kad „į rankas“ Administracijos direktoriaus pavaduotojas, pritarus sprendimui, gautų apie 700 eurų didesnį atlyginimą. Administracijos direktoriui prie darbo užmokesčio prisidėtų apie 800 eurų.

 

Užkliuvo opozicijai

Nenuostabu, kad toks klausimas užkliuvo opozicijos atstovams. Ekonomikos ir biudžeto komitete Tarybos narys Sigitas Karbauskas teiravosi, ar išmokos bus mokamos prie jau anksčiau skirtos 40 proc. priemokos.

V. Jasas patikino, kad anksčiau skirtų priemokų Administracijos direktorius ir pavaduotojas negauna nuo vasaros, jos esą buvo skirtos pusmečiui.

„Man negaila niekada priedų. Jeigu nori kolektyvas, kad nebūtų demoralizuotas, turi gauti lygiai visi, o vadas turi gauti paskutinis. Kai pats buvau (Admin. direktoriumi – aut. past.), priedą gavau po 2 metų darbo. Jeigu gauna visi, gali ir vadai“, – komentavo S. Karbauskas, prašydamas pateikti detalesnę informaciją, kokius finansinius paskatinimus gauna kiti su europiniais projektais dirbantys Administracijos darbuotojai.

V. Jasas nurodė, kad nė vienas projekto „Kelių ir gatvių apšvietimo sistemos infrastruktūros modernizavimas Klaipėdos rajone“ vykdytojas priemokų negauna, o prie projekto „Priekulės miesto atvirų viešųjų erdvių tvarkymas“ prisidedantys du valstybės tarnautojai ir vienas dirbantis pagal darbo sutartį darbuotojas gauna 10 proc. priemoką. Jo teigimu, esą darbas su tokiais projektais yra jų tiesioginis, bet ne papildomas.

Iki posėdžio prašyta surinkti ir pateikti detalesnę informaciją, kiek Administracijoje dirbančiųjų gauna priemokas už projektus, finansuojamus ES lėšomis.

Be diskusijų neapsieita ir Švietimo, kultūros ir sporto komitete. Opozicijos atstovas Viktoras Kura replikavo, kad, svarstant dėl Tarybos narių išmokų dydžių kilo didesnės diskusijos.

„Ar jis savaitgaliais, ar naktimis dirbs?“, – į Tarybos narę, Liberalų sąjūdžio frakcijos narę Aušrą Gudauskienę kreipėsi V. Kura, prašydamas atsakyti apie kolegos J. Ruškio priemoką.

A. Gudauskienė teigė, kad ne ji turinti atsakinėti į šį klausimą, tačiau tokia priemoka yra galima pagal įstatymą, teisės aktai nėra pažeidžiami.

Raimondas Simonavičius taip pat buvo kategoriškai prieš priemokų skyrimą.

„Dabar ne tas metas, kai reikia didinti išmokas, priedus mokėti“, – kalbėjo Tarybos narys, pridurdamas, kad galbūt tada finansiškai reikėtų paskatinti ir kitą pavaduotoją, merą, vicemerus.

Kituose komitetuose klausimas didesnių diskusijų nesukėlė.

 

Niekada nebus tinkamas metas

Pasiteiravus Administracijos direktoriaus A. Bogdanovo, ar šis metas yra palankus priemokų skyrimui, jis teigė, kad turbūt „niekada nebus tinkamas metas politinio pasitikėjimo pareigūnui skirti priemokas.“

Jis atviravo, kad tokį sprendimą siūlo meras.

„Jeigu skiriamas skatinimas, vadinasi darbą atlieku tinkamai ir džiaugiuosi, kad esu vertinamas“, – lakoniškas buvo Savivaldybės vadovas.

Jis atskleidė, kad galbūt priemoka ateityje bus skiriama ir kitam jo pavaduotojui – Mindaugui Šunokui.

Į klausimą, kiek laiko papildomai skiriama su projektu susijusioms užduotims atlikti, A. Bogdanovas patikslino, kad laiko bus skiriama tuomet, jeigu Taryba pritars priemokos skyrimui.

Dėl priemokų skyrimo Klaipėdos rajono savivaldybės taryba turės apsispręsti nuotoliniu būdu gruodžio 17 d. vyksiančiame posėdyje.

 

Informacija apie Administracijos direktoriaus ir pavaduotojo gaunamą darbo užmokestį, neatskaičius mokesčių:

 

DARBO UŽMOKESTIS

 

Eil. Nr.

Pareigybės pavadinimas

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis, EUR:

 

2019 m.

2020 m.

 

I ketv.

II ketv.

III ketv.

IV ketv.

 

VALSTYBĖS TARNAUTOJAI

 

1.

Direktorius

2926

4374

4374

4374

   
 

2.

Direktoriaus pavaduotojas

2816

3234

3234

3234

   
 

Informacija iš Klaipėdos r. sav. tinklalapio

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,