Logo
 Spausdinti šį puslapį

Meras dėkoja garsinantiems Klaipėdos rajoną: paskelbti keturių nominacijų laimėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Šiemet pandemija pakoregavo daugelio renginių planus – ne išimtis ir tradicinis mero padėkos vakaras. Renginys buvo atšauktas, tačiau nominacijos paskelbtos. Jau antrus metus iš eilės meras dėkoja ne tik verslui, bet ir kultūros, švietimo žmonėms, bendruomenėms, prisidedantiems prie Klaipėdos rajono sėkmės ir garsinimo.

 

Keturios nominacijos

Praėjusiais metais pirmą kartą buvo pakeistas renginio formatas. Nuspręsta apdovanoti ne tik Klaipėdos rajone dirbančias įmones, bet ir kultūros, švietimo srityje dirbančius žmones bei bendruomenes, kurios prisideda prie rajono gerovės.

„Už kiekvieno padaryto darbo ar pasiekimo stovi žmonės, organizacijos. Visi esame susiję, visi dedame pastangas, kad mūsų rajonas būtų girdimas, matomas, žinomas ir lyderiautų. Ir tai yra svarbu, nes tik kartu galime nuveikti kažką daugiau. Tad ir norisi padėkoti kuo platesniam ratui žmonių, gyvenančių ir kuriančių mūsų rajone“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Šiemet švietimo kategorijoje už inovatyvią ir atsidavusią veiklą karantino laikotarpiu padėka atitenka Klaipėdos rajono švietimo centrui. Parodyta lyderystė ir susitelkimas, noras padėti kitiems ir išeičių ieškojimas išskiria šį švietimo centrą visoje Lietuvoje, jo darbuotojai – atsidavę profesionalai, verti padėkos ir pagarbos.

Bendruomenių kategorijoje už metų projektą „Mažoji kultūros sostinė – 2020“ apdovanojimas keliauja visai Veiviržėnų bendruomenei – kultūros centrui, gimnazijai, bendruomenei ir visiems kitiems, prisidėjusiems prie kultūros sostinės renginių. Kokybiški, išskirtiniai renginiai, kurie pritraukė ne tik rajono, bet ir aplinkinių savivaldybių gyventojus, paskleidė žinią apie Veiviržėnus kaip apie kultūros židinį. Džiugu, kad čia gyvenantys žmonės, veikiančios įstaigos sugebėjo net ir tokiu sunkiu pandemijos laiku prisitaikyti ir sukurti visus metus trukusią kultūrinę šventę.

Verslo kategorijoje už socialiai atsakingą veiklą mero padėka apdovanojama UAB „Mida LT“. Tai viena iš daugiausiai mokesčių ir kitų įmokų sumokanti rajono įmonių, kuri nepamiršta ir aplinkinių. Šiemet įmonė suteikė paramą neįgalius vaikus auginančios mamoms, taip pat parodė rūpestį ir dėmesį buvusiems darbuotojams, esantiems pensijoje, kuriems suteikė priemonių, reikalingų saugotis nuo COVID-19. Įmonė taip pat investuoja į ekologiškus sprendimus gamyboje, bendradarbiauja su mokslininkais.

O kultūros kategorijoje už Mažosios Lietuvos krašto tradicijų puoselėjimą ir lietuvininkų kalbos sklaidą šalyje ir už jos ribų padėka skiriama Virginai Asnauskienei. Tikra savo krašto patriotė, kuri kiekvieną, norintį sužinoti daugiau apie Mažosios Lietuvos kraštą, priima kaip artimą. Jos atsidavimas darbui, energija, aktyvi veikla – pavyzdys, kuriuo užsikrečia ir aplinkiniai.

Tradicinės gintaru inkrustuotos dailininko Vytauto Karčiausko rankų darbo statulėlės nominantams bus įteiktos, kai tik leis situacija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,