Logo
 Spausdinti šį puslapį

Po svarstymo pritarta siūlymui tiekti nemokamą maitinimą antrokams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Seimas po svarstymo pritarė Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma nuo kitų metų rugsėjo mėnesio nemokamus pietus skirti ne tik vaikams iš nepasiturinčių šeimų, priešmokyklinukams ir pirmokams, bet ir visiems antrokams. Nemokamas maitinimas papildomai būtų teikiamas 26 tūkst. mokinių.

 

Svarstomu projektu taip pat numatoma atsisakyti reikalavimo teikti prašymą-paraišką dėl nemokamų pietų skyrimo priešmokyklinukams, pirmokams ir antrokams nevertinant pajamų, paliekant teisę atsisakyti skirtos paramos. Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, praktikoje dabartinė tvarka sukėlė administracinę naštą tiek mokinių tėvams (globėjams) teikiant prašymus-paraiškas, tiek ir savivaldybėms juos priimant.

Nemokamų pietų organizavimas mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą ar pagal pradinio ugdymo programą pirmoje ar antroje klasėje, būtų nustatomas kaip mokyklų pareiga.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, iš viso Lietuvoje šiais mokslo metais mokosi beveik 350 tūkst. mokinių, iš jų teisę į nemokamą maitinimą turi apie 100 tūkst. vaikų – tai priešmokyklinukai, pirmokai arba vyresni vaikai iš nepasiturinčių šeimų.

Po svarstymo už teisės akto projektą balsavo 107 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 6 parlamentarai. Galutinis balsavimas dėl naujų nuostatų priėmimo numatytas gruodžio 23 d.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,