Logo
 Spausdinti šį puslapį

Už kanapių auginimą ir laikymą – 3 400 eurų bauda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos apygardos teismo nuotr. Klaipėdos apygardos teismo nuotr.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje V. B. pripažintas kaltu dėl neteisėto narkotinių medžiagų auginimo bei laikymo.

 

Byloje nustatyta, kad V. B., pažeisdamas nustatytą tvarką, jam priklausančiame šiltnamyje Klaipėdos rajone neteisėtai augino didelį kiekį narkotinių medžiagų – kanapių. Šiuos augalus augino vazonuose, dalį kanapių nuskynė ir išdžiovino. Išdžiovintų narkotinių medžiagų bendra masė – daugiau kaip pusė kilogramo.

Tęsdamas nusikalstamą veiką, jis minėtas užaugintas narkotines medžiagas laikė savo namuose ir jam priklausančiame šiltnamyje, o apie 10 gramų pagamintų ir paruoštų vartoti kanapių – automobilyje, kol kratos metu policijos pareigūnai viską rado ir paėmė.

V. B. savo kaltę pripažino visiškai ir daugiau paaiškinimų neturėjo.

Teismas, išnagrinėjęs ir įvertinęs byloje esančius įrodymus, V. B. pripažino kaltu. Atsižvelgęs į tai, kad vyras anksčiau neteistas ir atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažinęs tai, kad vyras prisipažino nusikaltęs ir gailėjosi, V. B. teismas skyrė trečdaliu sumažintą 3 400 eurų baudą.

Nuosprendis per 20 dienų apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,