Logo
 Spausdinti šį puslapį

A. Bilotaitė: pareigūnai taip pat bus skiepijami prioriteto tvarka

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidaus reikalų ministerijos nuotr. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pavedė statutinių tarnybų vadovams sudaryti sąrašus tų pareigūnų, kurie turi daugiausiai kontaktų ir kuriems kyla didesnė rizika užsikrėsti COVID-19 (koronavirusu). Tokie pareigūnai bus skiepijami pirmiausiai, planuojama, kad tai turėtų įvykti šių metų II arba III ketvirtį.

 

„Mums rūpi pareigūnai. Jie yra priešakinėse linijose, dirba rizikingą darbą, rūpindamiesi visų mūsų saugumu, todėl labai svarbu, kad jie taip pat būtų įtraukti į prioritetinių asmenų sąrašą ir skiepijami kuo greičiau“, – teigia vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė

Planuojama, per šių metų II ir III ketvirčius bus pradėti skiepyti ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ir specialiųjų poreikių asmens ugdymo specialistai, asmenys, turintys kitų rizikos veiksnių, visuomenei svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai, kiti asmenys.

Šių metų I ketvirtį taip pat planuojama skiepyti laboratorijų, atliekančių COVID-19 tyrimus, darbuotojus, specialistus, atliekančius protrūkių epidemiologinę diagnostiką ir vykstančius į COVID-19 židinius, kitus asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ) darbuotojus, neturinčius tiesioginio sąlyčio su COVID-19 liga sergančiais pacientais, vaistinių darbuotojus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,