Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų ligoninėje paskiepyti visi to pageidavę medikai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Šleiniūtės ir Klaipėdos r. sav. nuotr. V. Šleiniūtės ir Klaipėdos r. sav. nuotr.

Šiandien Gargždų ligoninėje, atvykus antrajai vakcinų siuntai, nuo koronaviruso buvo paskiepyta dar 60 asmenų. Iš jų – 50 Gargždų ligoninės bei 10 Gargždų greitosios medicinos pagalbos personalo.

 

Kaip portalui mano-gargzdai.lt sakė Gargždų ligoninės vyr. gydytoja Virgina Ruškienė, šiuo antru etapu vakcinacija Gargždų ligoninėje baigta, mat paskiepyti visi to pageidavę – iš viso 75 darbuotojai.

„Virš 50 yra persirgę COVID-19, kiti dar šiuo metu serga, Tie, kurie pageidavo ir pagal ministro įsakymus yra prioritetinėse eilėse, yra paskiepyti“, – komentavo V.Ruškienė.

Pašnekovė teigė, kad nors iš pradžių, sudarinėjant sąrašus, nemažai buvo atsisakiusiųjų vakcinos, bet dabar, atkeliavus antrajai siuntai, įvertinę turimą informaciją, pasiskiepijo ir prieš tai abejoję medikai. Jos tvirtinimu, procentas nepasiskiepijusių yra nedidelis.

Pakartotinės vakcinos nuo koronaviruso Gargždų ligoninės medikų lauks sausio 18 bei 28 dienomis.

Vyr. gydytoja atviravo, kad po įtempto gruodžio mėnesio jaučiamas šioks toks palengvėjimas, nors vis dar daug darbuotojų turi nedarbingumo pažymas.

„Po keletą grįžta, 15 yra sergančių COVID-19, šiandien iš viso 32 turi nedarbingumą, dar personalo trūksta. <...> Įtampa, kuri buvo metų pabaigoje – tiesiog tragedija. Personalą lipdėme kaip iš lego kaladėlių. Vienur padirba, palieka postą, bėga padirbti kitur“, – sunkų laikotarpį prisiminė gydytoja, užsimindama, kad terminuotam darbui buvo priimtos dvi pagalbinės darbuotojos.

Kovidiniame skyriuje, šio ryto duomenimis, Gargždų ligoninėje buvo gydomi 13 pacientų, 6-iems iš jų reikalingas deguonis. Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje gydomi dar 42 pacientai.

Vyr. gydytoja užsiminė, kad šiek tiek gerėjantys sergamumo rodikliai teikia vilties: Klaipėdos rajone 14 dienų sergamumas 100 tūkst. gyventojų neviršija Lietuvos vidurkio ir yra 755,1 (Lietuvoje – 1096,9), teigiamų tyrimų procentas nuo išsityrusiųjų, kuris buvo net ir 30 proc. nukrito iki 17,8 proc.

„Atsipūsti negalime, bet vilčių daugiau, atsiradę skiepai, nuotaikos kitokios. Po truputį atsistatinėjame, grįžtame į vėžes, bet visiškai, kad galėtume dirbti, kaip dirbome iki tol, nėra“, – apibendrino Gargždų ligoninės vyr. gydytoja.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,