Logo
 Spausdinti šį puslapį

SEO paslaugos - kuo jos naudingos verslams?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Dabartiniais interneto laikais vis dažniau išgirstame sąvoką - SEO. Dažnam vartotojui šios trys raidės visiškai nieko nereiškia. Bet gal vertėtų panagrinėti giliau ir suprasti, kokią naudą tas SEO duoda?

 

Trumpai apie Google

Kiekvienas interneto puslapis būna matomas Google paieškoje. Paieškų yra ir kitokių (Yahoo, Bing, Yandex), bet šiame straipsnyje bus minima tik Google. Betgi paieškos apimtis yra begalinė. Juk tikriausiai ne kartą kažko ieškodami radote dešimtis ar šimtus puslapių, kuriuose galite rasti jus dominančią informaciją. Galiausiai atradę konkretų puslapį, kuris atitinka jūsų poreikius, kitų net neatidarėte.

Dažniausiai interneto vartotojai atsidaro tuos puslapius, kurie yra pirmajame Google paieškos puslapyje. Išimtis nebent, jeigu tame pirmame puslapyje informacija ne visai į temą. Bet nuėję iki kokio trečio puslapio jie tikrai randa kažką, kas atsako į Google paieškai užduotą klausimą.

 

Kodėl puslapiai atsiduria pirmuose Google paieškos puslapiuose?

Kai internetinių puslapių savininkai ilgus metus sunkiai pritraukia lankytojus, jie pradeda ieškoti sprendimų. Galima puslapius tiesiog reklamuoti socialiniuose tinkluose, televizijoje ar spausdinant skrajutes. Visa tai reikalauja pastovių išlaidų, kurių ne visada atsiranda.

Kitas variantas - SEO paslaugos. Jos reikalauja nemažų investicijų, bet vieną kartą viską sutvarkius, paskui jau bus lengviau. SEO (Search engine optimization) - tai internetinio puslapio optimizavimas paieškos sistemoms. Viską tinkamai atlikus, puslapis gali atsidurti pirmuose Google puslapiuose. Priklausomai nuo to, kokie konkurentai rinkoje, iškilti galima net iki pirmos vietos Google paieškoje. Tokiu atveju reklamos net nereikės. Žmonės tiesiog suves ieškomą frazę ir iškart atras konkretų puslapį ir galės į jį užeiti.

 

Kodėl verta investuoti į SEO paslaugas?

Kiekvienas internetinio puslapio savininkas nori pritraukti kuo daugiau lankytojų. Nesvarbu, ar tai internetinė parduotuvė, ar portfolio puslapis, o gal paprastas tinklaraštis. Jeigu puslapis neša kažkokias pajamas (pinigines ar bent jau emocines), jį reikia iškelti kuo aukščiau. Juk kuo daugiau lankytojų, tuo daugiau pajamų.

Optimizuoti puslapį galima pačiam arba užsisakyti SEO paslaugų paketą iš tokia veikla užsiimančios įmonės. Kuris variantas geresnis?

 

SEO sudėtis

Vidinis SEO

Tai internetinio puslapio sutvarkymas taip, kad Google robotai tinkamai viską perskaitytų. Reikia sutvarkyti meta įrašus, puslapio tekstus, antraštes bei raktažodžius. Ar bent jau įsivaizduojate, kaip tai daroma?

Pirmas ir svarbiausias dalykas - unikalūs tekstai. Google labai nemėgsta iš kitų puslapių paimtų tekstų. Viskas turi būti rašoma naujai. Reikia nepamiršti, kad kiekvienam tekstui turime pasirinkti konkretų raktažodį. Tai toks žodis, kurį žmonės įveda į Google paiešką. Tekste pagrindinį raktažodį reikia panaudoti atitinkamą kiekį kartų. Raktažodžių skaičius priklauso nuo teksto apimties.

 

Meta įrašai - kas tai?

Šie įrašai parodo, apie ką konkretus interneto puslapis. Google paieškoje iškart matome informaciją, kurią nurodė puslapio savininkas. Nereikia net įeiti į patį puslapį. Todėl meta įrašuose reikia talpinti kuo aiškesnę informaciją ir taip pritraukti interneto vartotojus. Svarbu nepamiršti, kad pagrindinis raktažodis turi svarbią reikšmę ir čia.

 

Išorinis SEO

Kitas svarbus dalykas, kuris padeda iškelti puslapius - atgalinių jo nuorodų talpinimas įvairiuose portaluose ar aukšto reitingo internetiniuose puslapiuose. Jeigu puslapio reitingas žemas, tokios nuorodos gali nuskandinti ir jūsų puslapį. Reikia labai atidžiai rinktis, kur talpinama informacija.

 

Pabaigai

Ar perskaičius šį tekstą pasidarė bent kiek aiškiau, kas tas SEO? Tai labai didelis darbas, įdedamas tam, kad interneto puslapis iškiltų kuo aukščiau. SEO paslaugos tikrai naudingos kiekvienam žmogui, turinčiam interneto svetainę, nes tik su jų pagalba įmanoma iškilti aukščiau ir būti pamatytiems.

Jeigu jus domina patyrusių specialistų teikiamos SEO paslaugos su garantija, kreipkitės į Digital Star agentūra Vilniuje. Digital Star Facebook profilis: https://www.facebook.com/digitalstaragency

Atsiųskite užklausą Digital Star: https://www.digitalstar.lt/kontaktai/

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,