Logo
 Spausdinti šį puslapį

Parke vėl vyksta želdinių tvarkymo darbai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų parke šalinami medžiai. Virginijos Šleiniūtės nuotr. Gargždų parke šalinami medžiai. Virginijos Šleiniūtės nuotr.

Gargždų parke ir toliau vyksta darbai. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus patarėja Ernesta Badalova informavo apie vykdomus želdinių pertvarkymo darbus.

 

„Šiuo metu kertamos blogos būklės tuopos, taip pat netrukus prasidės blogos būklės medžių šalinimas ir savaiminių atžalų tvarkymas ir parko šlaituose. Šalia šiuo metu kertamų tuopų vietų, esant palankioms oro sąlygoms, bus pasodinti klevai“, – nurodė specialistė.

Primename, kad gruodžio mėnesį parke buvo pasodintas vyšnių sodas, klevai ir juodalksniai, taip pat įrengti nauji takai, vedantys į Minijos slėnį.

Kiek anksčiau Klaipėdos rajono savivaldybė buvo pranešusi, kad buvo atliktas ir miesto parko medžių būklės vertinimas: jį atlikusi dr. Lina Straigytė įvertino kanadinių tuopų būklę parko šiaurinėje dalyje ir miesto parko šlaituose augančių medžių masyvus.

Tuopų, esančių parko šiaurinėje dalyje, ekspertinis vertinimas parodė, kad čia augančios kanadinės tuopos senos, visos su vidiniu medienos puviniu, apatinės šakos sausos, lūžinėja.

„Viena iš eilėje augančių tuopų griuvo šių metų pavasarį, todėl, siekiant apsaugoti parko lankytojus ir šalia augančius medžius nuo sužalojimo, tikslinga jas šalinti. Pasak ekspertės, tokios būklės medžiai jau neperspektyvūs, peraugę, dėl puvinių pavojingi, todėl siūloma šalinti 24 tuopas, ‒ tas ir bus daroma. Taip pat planuojami tvarkymo darbai ir parko šlaituose: šalinamas augantis trakas ir pavojingi želdiniai – 16 medžių“, – išplatintame pranešime teigė Klaipėdos rajono savivaldybė.

Lygiagrečiai su šiais darbais pagal parengtą ir suderintą infrastruktūros tvarkymo projektą yra rengiamas darbo projektas.

„Artimiausiu metu konkurso būdu bus ieškoma rangovo parko takų, apšvietimo sistemos, laiptų, vaikų žaidimo aikštelės ir amfiteatro įrengimui“, – nurodė E.Badalova.

Parko tvarkymo darbams Klaipėdos rajono savivaldybė du ateinančius metus kasmet planuoja skirti po 400 tūkst. eurų.

 

Vykstantys darbai – Virginijos Šleiniūtės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,