Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vyriausybė pritarė palaikymo „burbulų“ kūrimui – bus leidžiama susitikti su vienišais žmonėmis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Siekdama pagerinti emocinę vienišų žmonių sveikatą karantino metu, trečiadienį Vyriausybė numatė išimtis, kada būtų leidžiama susitikti dviejų namų ūkių nariams.

 

Nuo sausio 21 d. bus leidžiama susitikti dvejoms šeimoms arba dvejiems namų ūkiams, jeigu viename iš jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo arba vienas asmuo ir jo nepilnamečiai vaikai arba tik nepilnamečiai asmenys, arba namų ūkis, kuriame yra nuolatinės priežiūros ir slaugos reikalaujantis asmuo.

„Karantino metu daug vienišų, neįgalių asmenų patiria didžiulį emocinį stresą, todėl šalyje gerėjant epidemiologinei situacijai, manome, kad labai svarbu žmonėms, kurie gyvena vieni arba rūpinasi neįgaliais šeimos nariais, suteikti galimybę bendrauti. Visgi taip pat labai svarbu kiekvieno iš mūsų sąmoningumas ir prieš sudarant palaikymo burbulą su kitu namų ūkiu gebėti įsivertinti galimas rizikas. Abu namų ūkiai turėtų prisiimti atsakomybę ir įsipareigoti neturėti jokių kitų kontaktų“, – sako Vyriausybės sudarytos ekspertų tarybos narė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto dekanė Ramunė Kalėdienė.

Siekiant sumažinti galimas užsikrėtimo koronoviruso (COVID-19) infekcija rizikas, tokiems artimus kontaktus turintiems šeimų ar namų ūkio nariams būtų draudžiama turėti artimus kontaktus su kitais asmenimis.

Jeigu palaikymo burbulas sudaromas su žmogumi, kuris yra priskiriamas rizikos grupei, papildomai rekomenduojama dėvėti kaukes, išlaikyti 2 metrų atstumą, vėdinti patalpas bent vieną kartą per valandą.

Palaikymo burbulo nariams būtų leidžiama judėti iš vienos savivaldybės į kitą, jeigu jie yra skirtingose savivaldybėse.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,