Logo
 Spausdinti šį puslapį

Istorija kartojasi: klausimai dėl 40 proc. priemokos prie atlyginimų – vėl darbotvarkėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Artūras Bogdanovas (kairėje), Rasa Petrauskienė ir Justas Ruškys. Feisbuko nuotr. Artūras Bogdanovas (kairėje), Rasa Petrauskienė ir Justas Ruškys. Feisbuko nuotr.

Praėjusių metų gruodžio mėnesio Tarybos posėdyje turėjo būti svarstomi klausimai dėl 40 proc. priemokų prie atlyginimo skyrimo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriui Artūrui Bogdanovui ir jo pavaduotojams – Justui Ruškiui ir Mindaugui Šunokui. Visgi, prieš pat svarstymą buvo informuota, kad klausimus iš darbotvarkės siūloma išimti. Tai buvo padaryta pačio A. Bogdanovo, Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininko Nerijaus Galvanausko prašymais.

 

Primename, kad pasklidus žiniai apie planuojamus finansinius paskatinimus, viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimo banga. Kritikos komitetų posėdžiuose žėrė ir opozicijos atstovai, akcentuodami, kad metas tokioms priemokoms nėra tinkamas.

Tarybos posėdyje jie taip pat informavo apie pasirašytą prašymą, kuriuo siūlo visus klausimus dėl priemokų skyrimo Administracijos vadovams išimti iš posėdžio darbotvarkės.

Tuomet A. Bogdanovas mano-gargzdai.lt komentavo, kad „niekada nebus tinkamas metas politinio pasitikėjimo pareigūnui skirti priemokas“ ir akcentavo, kad sprendimą teikia meras.

Tiesa, po kelių dienų pastarasis pranešė, kad traukiasi iš Administracijos direktoriaus pareigų, motyvuodamas, kad nebesutampa jo ir koalicijos partnerių tikslai. Istorijos atomazga visiems žinoma, sausio 14-ąją neeiliniame Klaipėdos rajono tarybos posėdyje buvo pranešta, kad A. Bogdanovas paprašė jo pareiškimą trauktis iš pareigų laikyti negaliojančiu. Motyvais pasilikti jis vardijo visuomenės ir koalicijos palaikymą.

 

Priemokos – už ES projektų vykdymą

Sprendimo projekto aiškinamajame rašte dėstoma, kad Administracijos vadovams siūloma skirti 40 proc. priemoką už papildomų užduočių, suformuluotų raštu, atlikimą, kai vykdomos pareigybės aprašyme nenumatytos funkcijos.

A. Bogdanovui – už dalyvavimą įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Priekulės miesto atvirų viešųjų erdvių tvarkymas“. Reikalingos lėšos vienam mėnesiui siektų 1 241 Eur, neatskaičius mokesčių, o projekto pabaiga numatoma 2021 m. lapkričio 30 d.

Dar savaitę tedirbančiai naujai paskirtai Administracijos direktoriaus pavaduotojai Rasai Petrauskienei – už dalyvavimą įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas Klaipėdos rajone, II etapas“. Vienam mėnesiui tam prireiktų 1 062 Eur. O priemoka būtų skiriama iki projekto įgyvendinimo pabaigos, kuri numatyta 2022 m. spalio 30 d.

J. Ruškiui – už dalyvavimą įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Kelių ir gatvių apšvietimo sistemos infrastruktūros modernizavimas Klaipėdos rajone“. Priemoka būtų skiriama iki numatomos projekto pabaigos – 2022 m. rugpjūčio 4 d. Lėšos vienam mėnesiui – 1 062 Eur, neatskaičius mokesčių.

 „Į rankas“ Administracijos direktoriaus pavaduotojai, pritarus sprendimui, gautų apie 700 eurų didesnį atlyginimą. Administracijos direktoriui prie darbo užmokesčio prisidėtų apie 800 eurų.

Šiandien jau vykusiame Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto posėdyje klausimai diskusijų nesukėlė, politikai priemokų skyrimui pritarė.

„Jeigu neatsisako šį kartą, tai skiriame“, – su šypsena sakė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Andrius Adomaitis.

Ketvirtadienį ir penktadienį klausimai bus svarstomi ir kituose komitetų posėdžiuose, o dėl priemokų skyrimo Klaipėdos rajono savivaldybės taryba turės apsispręsti sausio 28 d. nuotoliniu būdu vyksiančiame Tarybos posėdyje.

 

Informacija apie Administracijos direktoriaus ir pavaduotojo gaunamą darbo užmokestį, neatskaičius mokesčių:

Eil. Nr.

Pareigybės pavadinimas

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis, EUR:

 

2019 m.

2020 m.

 

I ketv.

II ketv.

III ketv.

IV ketv.

 

VALSTYBĖS TARNAUTOJAI

 

1.

Direktorius

2926

4374

3212

3212

   
 

2.

Direktoriaus pavaduotojas

2816

3234

2719

2719

   
 

Klaipėdos r. sav. inf.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,