Logo
 Spausdinti šį puslapį

Aktualu būsimų pirmokų tėvams: prašymų priėmimas bus dar atidedamas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Dėl pandeminės situacijos, siekiant išvengti būriavimosi, vaikų priėmimo į Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklas prašymų priėmimas, planuojama nevyks, kaip buvo skelbta anksčiau – nuo vasario 1-osios.

 

Savivaldybės tarybai yra pateiktas sprendimo projektas, kuriame numatyta, kad prašymų pateikimo datą į mokyklas įsakymu galėtų nustatyti Administracijos direktorius, informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

Prašymai tikrai nebus priimami nuo vasario 1 dienos. Savivaldybė yra paskelbusi pirkimą paslaugai tobulinti dabar veikiančią „Centralizuoto vaikų priėmimo į Klaipėdos rajono savivaldybės ugdymo įstaigas, vykdančias ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, sistemos modernizavimo paslaugą“. Šią sistemą siekiama pritaikyti vaikų priėmimui ir į bendrojo ugdymo įstaigas. Jei sistemos nepavyks įdiegti per artimiausius du mėnesius, tai prašymai šiemet bus priimami įprasta tvarka – mokyklose. Tikimės, kad situacija dėl pandemijos taip pat gerės, todėl, pavyzdžiui, kovo ar balandžio mėnesį nebebus didelės problemos atvykti į mokyklą ir pateikti prašymą“, – komentavo skyriaus vedėjas.

Jis taip pat informavo, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rengia centralizuotą prašymų priėmimo į mokyklas ir darželius tvarką, nes į visas Lietuvos ikimokyklines įstaigas, bendrojo ugdymo mokyklas prašymai nuo 2022 metų turės būti priimami elektroniniu būdu. Tai numato praėjusiais metais priimtos Švietimo įstatymo pataisos.

Kilus klausimams, kviečiame kreiptis į konkrečią pagal aptarnavimo teritoriją priklausančią mokyklą arba į Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiąją specialistę Ireną Barbšienę tel. +370 658 88 905.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,