Logo
 Spausdinti šį puslapį

Administracijos vadovas kreipėsi į gyventojus: žmonių palaikymas – stimulas visai komandai nesustoti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas pasidalino savo nuomone apie pastarųjų savaičių įvykius.

 

Pateikiame jo laišką rajono gyventojams:

Kiekvieną dieną mes priimame vienokius ar kitokius sprendimus. Tiek gyvenime, tiek darbe. Vieni sprendimai lemia daugiau, kiti – mažiau, bet neabejotinai visi konkrečioje situacijoje yra svarbūs. Tačiau keičiantis situacijai, keičiasi ir sprendimai. Taip nutiko ir su mano sprendimu trauktis iš Administracijos direktoriaus posto. Kaip jau žinote, praėjusią savaitę iš Tarybos darbotvarkės šis klausimas buvo išimtas. Išimtas dėl to, kad aš atsiėmiau prašymą išeiti iš darbo.

Tokio sprendimo priežastys buvo ne viena. Viena svarbiausių – visuomenės palaikymas. Man asmeniškai tai buvo itin netikėta ir neabejotinai labai malonu. Retas atvejis, kuomet politiką, žmogų, dirbantį viešajame sektoriuje, palaiko tiek asmeninėmis žinutėmis, laiškais, tiek peticijomis ar kitais originaliais būdais. Esu visiems dėkingas. Ir tai ne tik mano, bet ir visos komandos įvertinimas – žmonės mato mūsų darbus ir jiems svarbu, kad tai tęstųsi toliau.

Kita priežastis – mero ir koalicijos palaikymas. Sutikite, juk kiekviename darbe labai svarbus palaikymas, susikalbėjimas, o kai jis yra, galima dirbti konstruktyviai ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Be abejonės, viešumoje daug spėliojimų ir net kaltinimų, kad tai buvo gerai organizuota viešųjų ryšių akcija. Iš karto noriu pasakyti, kad tokios kalbos yra niekas kitas kaip melas. Niekada taip nesielgčiau, o taip teigiantys, akivaizdu, kad negerbia tos visuomenės dalies, kuri turi kitokią nuomonę, kuri nori, jog Klaipėdos rajonas augtų ir klestėtų. Demokratinėje visuomenėje yra įprasta įsiklausyti į kitų nuomonę, argumentuotai į ją atsakyti. Bet kai kuriems opoziciniams politikams, tai, matyt, svetimas ir nesuprantamas dalykas. Jie vis dar įstrigę laikmetyje, kur jų žodis buvo galutinis ir neskundžiamas.

Dalis opozicijos šią kadenciją nieko kito ir nedaro, kaip tik bando kvestionuoti ir visais būdais stabdyti bet kokį progresą. Progresą, kurio jie būdami valdžioje nesugebėjo įgyvendinti ir nenori, kad tą padarytų kiti. Ir jiems nesvarbu, jog visuomenės interesai turėtų būti aukščiau ir svarbiau. Tokiems politikams svarbiausia bet kokiais būdais išsilaikyti savo kėdėje ir tam tinkamos bet kokios priemonės. Ir turbūt nieko keista. Kai pats neturi ką pasiūlyti, tai bandai menkinti kitus, taip, turbūt, jausdamasis mažiau menkesnis. Per šią kadenciją iš opozicijos nesulaukta nė vieno siūlymo, nė vieno sprendimo projekto, kuriuo būtų galima pagerinti rajono aplinką.

O mūsų komanda ir toliau tęs pradėtus darbus. Į priekį juda dideli projektai, diegiame LEAN metodą, dirbame projektinio valdymo principu. Iš tiesų, yra kuo pasidžiaugti, Administracija deda dideles pastangas, kad rajonas keistųsi. Taip, nesklandumų neišvengiame, bet kuriame darbe jų nebūna? Viešajame sektoriuje procesai ilgesni, sudėtingesni. Todėl nenuostabu, kad kartais atrodo, jog niekas nevyksta, stovi vietoje. Yra procesų, kurie ir nuo mūsų nepriklauso. Atrodo, paruoši projektą, paskelbi konkursą, skiri lėšas įgyvendinti, bet pastringa rangovas. Taip nutiko su šalia Kretingos plentu tiesiamu dviračių taku. Kad ir kiek raginome įmonę vykdyti sutartį, tačiau galų gale teko susitaikyti su tuo, kad teks skelbti naują konkursą ir ieškoti kito rangovo.

Tikiuosi, kad tokių rangovų sutiksime kuo mažiau. Nes jau šiemet pradėsime autobusų stoties statybas, mokykla Jakuose jau kyla, baigiame rengti dokumentaciją Sendvario daugiafunkcio centro statybai, tvarkome Gargždų parką, ruošiamės Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybai, Gargždų kultūros centro modernizacijai, visame rajone suplanuota tvarkyti daugybę kelių, remontuoti įstaigas ir atlikti kitus svarbius darbus. Tikrai gera matyti prieš akis kylančius visos komandos darbo rezultatus.

Viliuosi, kad palaikymas, kurio sulaukėme, neišblės ir visuomenė teigiamai žiūrės į vykdomus darbus. Kantrybės dar prireiks, tačiau be trupučio nepatogumų, darbų atlikti negalime. Pagrindinis mūsų tikslas, kad žmonės Klaipėdos rajone gyventų patogiai, saugiai, kad jie gautų visas reikiamas paslaugas greitai, kad čia gyventi būtų tiesiog gera. Link to ir judėkime visi kartu.

Dar kartą ačiū palaikiusiems. Ačiū ir kritikavusiems. Viso to ateityje dar reikės.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,