Logo
 Spausdinti šį puslapį

Naujasis Dauparų-Kvietinių seniūnas V. Tamašauskas: mano vizitinė kortelė – pagarba žmogui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo sausio 25-osios Dauparų-Kvietinių seniūnija turi naują seniūną. Pereigas pradėjo eiti 15 pretendentų įveikęs Klaipėdos rajono Gindulių kaimo gyventojas Vytautas Tamašauskas. Klaipėdos rajono savivaldybė, norėdama pristatyti naujai išrinktą vietos valdžios atstovą, pakvietė žiniasklaidą į nuotolinę konferenciją.

 

„Smagu, kad galiu pristatyti žmogų, kuris nugalėjo 15 konkurentų, o tai turbūt kažką pasako. Viliuosi, kad seniūnas pateisins lūkesčius“, – nauju formatu pristatydamas komandos narį kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Pasak naujojo seniūno, ši pareigybė – ypatingai akcentuota į žmogų – būti kuo arčiau.

„Kai dalyvavau konkurse labiausiai akcentavau – mano kabineto durys visada bus atidarytos, vykdysiu atvirų durų politiką, kad žmogus galėtų ateiti, pakalbėti bet kokiu klausimu“, – prisistatydamas kalbėjo Dauparų-Kvietinių seniūnas.

Į „Bangos“ redaktorės Vilijos Butkuvienės klausimą, ar jis nėra iš Administracijos direktoriaus pažįstamų rato, V. Tamašauskas atsakė neigiamai, tvirtino, kad su A. Bogdanovu pirmą kartą susitiko ir susipažino vakar, taip pat nepriklauso jokioms politinėms partijoms.

 

Tiki, kad pravers turima patirtis

Jau beveik 20 metų gyvenantis Sendvario seniūnijoje – Ginduliuose – Vytautas Tamašauskas gimė Žemaičių Naumiestyje (Šilutė r.), ten baigė ir mokyklą. VDU įgijo psichologijos magistro laipsnį, Lietuvos teisės universitete studijavo ES politiką ir administravimą – įgijo magistro laipsnį.

Baigęs mokslus įkūrė kelias įmones, kurios dirbo su ES investiciniais projektais, mokymais.

„Žinios, kurias įgijau tiek studijuodamas, tiek darbuodamasis, dalyvaudamas įvairiuose seminaruose, konferencijose Strasbūre, Briuselyje, rengdamas projektus, manau, galės pasitarnauti kuriant mažą seniūnijos pasaulį, kuriame būtų gera gyventi kiekvienam žmogui, – nuotolinėje konferencijoje kalbėjo naujasis seniūnas. – Sieksiu gebėjimus, komunikaciją telkti ir kreipti atsigręžus į žmogų, kad būtų kiekvienas išgirstas, o problemos, kurios iškils, būtų išspręstos.“

Seniūnas pripažino suvokiantis, kad jo laukia nelengvas uždavinys, o pareigybė – neeilinė.

„Patiko buvusios seniūnės Juditos Čekuolienės išreikšta mintis žiniasklaidoje – turėdamas minimumą seniūnas privalo padaryti maksimumą. Tai kiekvienos seniūnijos darbo esmė – su tuo, ką turime, padaryti maksimaliai“, – sakė 43-ejų V. Tamašauskas, pridurdamas, kad stengsis dirbti taip, kad atliktais darbais galėtų pasidžiaugti ir gyventojai, ir žiniasklaida.

 

Susipažįsta su situacija

Pasak valdžios atstovo, Dauparų-Kvietinių seniūnija – pakankamai įdomi, o pamatęs atranką į seniūno pareigas, dar labiau ja susidomėjo.

„Aplinka yra išskirtinė – tiek daug stambaus verslo įsikūrusio, nesu tikras, ar kita seniūnija tiek turi. Gal ne tiek besiplečianti, kaip Sendvario seniūnija, bet labai perspektyvi. Mane suintrigavo gamta, Minijos senvagė, kuri galėtų pasitarnauti ir visam rajonui. Senvagės įveiklinimas gali būti traukos objektu ne tik mūsų seniūnijoje, bet ir visame rajone. Tie dalykai motyvavo ruoštis atrankai, o dabar, laimėjus, imtis šių pareigų“, – atviravo seniūnas.

V. Tamašauskas pirmąją darbo dieną praleido su pavaduotoju lankydamasis Dauparų-Kvietinių seniūnijoje – apvažiuota visa teritorija, siekiant susidaryti bendrą įspūdį, aplankytos ir atokiausios gatvelės.

„Tiek vakar, tiek ateinančias kelias ar keliolika dienų skirsiu susipažinimui su situacija, stengiuosi susitikti su kiekvienu asmeniškai – pirma su darbuotojais, vėliau – su kiekvienu seniūnaičiu ir bendruomenės pirmininku, norėsiu išgirsti iškeltas problemas, įsigilinti į jas, galbūt, tariantis su rajono valdžia, visas jas išspręsti taip, kad būtų ir vilkas sotus, ir zuikis sveikas“, – žadėjo seniūnas, užsiminęs kad siūlomas atlygis jį tenkina ir sieks maksimaliai atiduoti visas jėgas.

 

Vytautas Tamašauskas. „Bangos“ nuotr.

 

Vizitinė kortelė – pagarba žmogui

Seniūnas žadėjo, kad visos problemos, nugulsiančios ant jo darbo stalo, bus peržiūrimos prioriteto tvarka: „Ką išgirsiu iš Savivaldybės administracijos, darbuotojų, seniūnaičių, bendruomenės pirmininkų, – išanalizuosiu nuo pirmos iki paskutinės, stengsiuosi įsiklausyti.Pirma problema, kurią teks spręsti – pasibaigusi techninė darbininkams skirto automobilio apžiūra. Automobilis nebeatitinka reikalavimų, reikės kito, kad darbininkai galėtų atlikti pareigas taip, kad Kvietinių žmonės būtų patenkinti.“

Seniūnijos vadovas akcentavo, kad jo požiūris į kiekvieną žmogų – vienodas, nesvarbu, ar vaikas, ar verslininkas – kiekvienam bus siekiama ištiesti pagalbos ranką.

„Mano vizitinė kortelė – pagarba žmogui. Kiekvieno išsakyta nuomonė bus išklausyta, stengiamasi suprasti, išgirsti problemą. Koks būsiu vadovas? Į šį klausimą jums geriausiai atsakys po pusmečio tie žmonės, su kuriais teks darbuotis. Jų vertinimas bus atsakymas“, – kalbėjo seniūnas.

Jis patvirtino sklandžiusius gandus apie kunigystę jo gyvenime: „Buvo ir tokia patirtis.“

V. Tamašauskas dabar su žmona Indra augina du sūnus: „Šeima man labai svarbi ir reikšminga. Pažadu, į Kvietinių šventę atvykti su šeima.“

Laisvalaikį sako mėgstantis leisti prie vandens ar keliaudamas motociklu, hobis – profesionalioji lietuviška tapyba.

„Esu profesionalus lietuviško meno kolekcionierius, turiu nemažą kolekciją. Tai mano dvasinė investicija. Esu užkietėjęs keliautojas motociklu, truputėlį buriuoju“, – apie pomėgius kalbėjo seniūnas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,