Logo
 Spausdinti šį puslapį

Administracijos vadovų priemokoms pritarė ir dalis opozicijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės tarybos posėdis. Vaizdo įrašo stop kadras. Klaipėdos r. savivaldybės tarybos posėdis. Vaizdo įrašo stop kadras.

Vakar vykusiame Tarybos posėdyje 24 Tarybos nariams balsavus „už“ bei 3 „prieš“ buvo pritarta Administracijos vadovams – direktoriui Artūrui Bogdanovui ir pavaduotojams Rasai Petrauskienei ir Justui Ruškiui – skirti 40 proc. priemoką už papildomų užduočių, suformuluotų raštu, atlikimą, kai vykdomos pareigybės aprašyme nenumatytos funkcijos.

 

Palaikė ir dalis opozicijos

Besidomintys politika neturėjo trukti pastebėti, kad šiam klausimui pritarė ne tik valdančiosios daugumos, bet ir opozicijos atstovai. „Už“ balsavo ir trys socialdemokratų partijos frakcijos nariai, ir mišrioje frakcijoje dirbantys Vaclovas Dačkauskas ir Česlovas Banevičius. Vieninteliai frakcijos „Kuriam kartu“ atstovai sprendimo projekto nepalaikė.

Tarybos narys socialdemokratas Jonas Dromantas akcentavo, kad turi 30 metų vadovavimo patirtį ir supranta, kaip svarbu yra motyvuoti darbuotojus. Jis teiravosi, kodėl nebuvo anksčiau skiriami priedai, svarstė, gal dėl to Administracijos direktorius nebūtų norėjęs trauktis iš pareigų.

Meras Bronius Markauskas kalbėjo, kad valstybės tarnautojai yra nuvertinti, sunku yra pritraukti gerus specialistus, juos motyvuoti.

„Geriau vėliau, negu niekada“, – replikavo jis, atsakydamas, kad Administracijos direktoriaus planuotam pasitraukimui atlyginimas nebuvo pagrindinė priežastis.

„Prieš“ balsavę opozicijos atstovai akcentavo, kad dabar netinkamas metas kelti atlyginimus, nes didelė visuomenės dalis gyvena iš išmokų, sumažėjusių pajamų.

Socialdemokratų partijos frakcijos pirmininkė Ligita Liutikienė portalui mano-gargzdai.lt pasiteiravus, kodėl opozicijoje dirbanti frakcija, prieš mėnesį prašiusi klausimus išimti iš darbotvarkės, šį kartą jam pritarė, kalbėjo: „Kadangi pati esu dirbusi Administracijos direktoriaus pavaduotoja, tikrai žinau, kokie darbo krūviai ir apimtys, priedai – būtini, nes vadovų darbo užmokestis turi būti adekvatus krūviui. Suprantu, kad ir laikmetis ypatingas, ir ambicingi planai, biudžetas išaugęs, vadinasi ir darbų apimtys auga.“

Atsakydama į klausimą, ar socialdemokratai neketina prisijungti prie valdančiajai koalicijai priklausančių politikų, L. Liutikienė sakė, kad šiandien tokio sprendimo nėra, kvietimo jungtis jie nėra sulaukę, tačiau gavę jį svarstytų.

„Niekada negali žinoti, politika – kompromisų menas, yra buvę tokių įvykių, kad tos valdančiosios koalicijos sudėtys kinta. Paskutinis įvykis parodė, kad taip pat gali pasikeisti. Ką gali žinoti, kas gali nutikti“, – paslaptingai kalbėjo opozicijos atstovė L. Liutikienė.

 

Priemokos – už ES projektų vykdymą

Priemokos administracijos vadovams skirtos už ES projektų koordinavimą. A. Bogdanovui – už dalyvavimą įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Priekulės miesto atvirų viešųjų erdvių tvarkymas“. Reikalingos lėšos vienam mėnesiui sieks 1 241 Eur, neatskaičius mokesčių, o projekto pabaiga numatoma 2021 m. lapkričio 30 d.

Neseniai paskirtai Administracijos direktoriaus pavaduotojai Rasai Petrauskienei – už dalyvavimą įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas Klaipėdos rajone, II etapas“. Vienam mėnesiui tam prireiks 1 062 Eur. O priemoka būtų skiriama iki projekto įgyvendinimo pabaigos, kuri numatyta 2022 m. spalio 30 d.

J. Ruškiui – už dalyvavimą įgyvendinant ir koordinuojant projektą „Kelių ir gatvių apšvietimo sistemos infrastruktūros modernizavimas Klaipėdos rajone“. Priemoka skiriama iki numatomos projekto pabaigos – 2022 m. rugpjūčio 4 d. Lėšos vienam mėnesiui – 1 062 Eur, neatskaičius mokesčių.

„Į rankas“ Administracijos direktoriaus pavaduotojai gaus apie 700 eurų didesnį atlyginimą. Administracijos direktoriui prie darbo užmokesčio prisidės apie 800 eurų.

 

 

Primename, kad prie „valstiečių“ frakcijos praėjusiame neeiliniame posėdyje prisijungė du opozicijos atstovai Raimondas Simonavičius ir Rūta Cirtautaitė, išrinkti su visuomeniniu rinkimų komitetu „Klaipėdos rajono žemaičiai“. Valdančiojoje koalicijoje dirba Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija (7), Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija (5), Liberalų sąjūdžio frakcija (4) ir frakcija „Bendra“ (3).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,