Logo
 Spausdinti šį puslapį

A. Balnionienė. Projektavimo darbai baigiami, ruošiamasi kapitaliniam kelių remontui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Balnionienė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. A. Balnionienė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Regioninių kelių rekonstrukcijų įvairiose rajono vietose gyventojai laukė metų metus. Parodžius iniciatyvą su Lietuvos automobilių kelių direkcija praėjusiais metais sutarta, kad Savivaldybei prie darbų prisidedant nuo 20 iki 30 procentų, keliai remonto sulauks. Pasirašytos 7 tokios sutartys. Prisidėjimas prie LAKD priklausančių kelių asfaltavimo nėra įprasta praktika – tai derybų rezultatas, siekiant, kad didelio intensyvumo rajono keliai taptų prioritetiniais.

 

Praėjusiais metais pradėta asfaltuoti Klaipėdos g. Priekulėje, paklota 2,3 km asfalto. Šiemet ten bus įrengti ir pėsčiųjų takai, apšvietimas. Prisidėjimui prie šios gatvės rekonstrukcijos Savivaldybė iš savo lėšų skiria daugiau nei 1,1 mln. eurų.

Šiemet darbai bus pradėti ir kitose rajono vietose. Ruošiamasi įgyvendinti dar vieną projektą, kurio ilgai laukė gyventojai. Pagaliau iš Gargždų bus galima pėsčiomis pasiekti Kalniškės piliakalnį. Tilto g. projektas jau yra baigtas ir perduotas ekspertų vertinimui. Po ekspertizės ir projekto patvirtinimo LAKD bus perkami rangos darbai. Ruošiamasi pakloti naują asfaltą, įrengti apšvietimą, pėsčiųjų takus. O tako nuo Minijos upės iki Kalniškės piliakalnio projektas jau parengtas, pagal pateiktą LAKD informaciją – rangos darbai jau perkami.

Vasario mėnesį ekspertų vertinimui turėtų būti pateiktas ir Laisvės gatvės Veiviržėnuose projektas. 500 m atkarpa sulauks kapitalinio remonto, įrengiant pėsčiųjų takus. Savivaldybė savo lėšomis įrengs ir apšvietimą.

Pavasarį turėtų būti baigtas Kretingos pl. Gargžduose remonto projektas. Tuomet bus perkami rangos darbai. Planuojama pakloti 2 km asfalto, įrengti pėsčiųjų takus.

Parengtas ir nuovažos Karklėje ties „Pasakos“ stovykla kapitalinio remonto, įrengiant iškilią perėją, projektas. Savivaldybė jau gavo LAKD įgaliojimą pirkti rangos darbus. Bus įrengta papildoma greičio mažinimo priemonė, kuri užtikrins saugumą pėstiesiems.

Lietuvos automobilių kelių direkcija pateikė informaciją, kad vasario mėnesį planuoja skelbti Klaipėdos g. Kretingalėje projektavimo darbų pirkimą. Sutartyje numatyta, kad statybos darbai turi būti baigti iki 2022 m. pabaigos. Gatvė bus išasfaltuota, įrengti pėsčiųjų takai, apšvietimas.

Taip pat LAKD informuoja, kad vasario–kovo mėnesiais planuoja pirkti ir kelio ruožo nuo Slengių žiedo iki Radailių projektavimo darbus. Pagal sutartį darbai bus vykdomi dviem etapais, sutvarkant kelio dangą, įrengiant pėsčiųjų takus, autobusų sustojimo aikšteles, apšvietimą. I etapo darbus planuojama baigti iki 2022 m. pabaigos, II-ojo – iki 2023 metų pabaigos.

Džiugu, kad praėjusiais metais pavyko įrengti 20 autobusų stotelių paviljonų ant jau esamų platformų. Didžioji dalis jų – šalia regioninių kelių, todėl dėl paviljonų taip pat teko derėtis su LAKD. Įrengta ir visiškai naujų autobusų stotelių. Palyginimui, 2018–2019 m. paviljonai visai nebuvo įrengiami.

Šiemet taip pat planuojame įsigyti 20 paviljonų, kurie bus paskirstyti seniūnijoms ir įrengiami ant esamų platformų. Dar 14 paviljonų Klaipėdos rajone artimiausiu metu planuoja įrengti ir LAKD.

Dirbant savivaldoje, vienas pagrindinių mano siekių – spręsti esmines rajono problemas, kurios nebuvo sprendžiamos metų metus. Permainos vyksta, judame į priekį, kurdami patogesnį gyvenimą rajono žmonėms.

Šiemet keliams, šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams dėmesio skirsime ne mažiau nei praėjusiais metais, tęsime pradėtus darbus seniūnijose ir imsimės naujų. Todėl noriu paprašyti gyventojų kantrybės. Trumpalaikį nepatogumą tikrai atsvers sutvarkyta infrastruktūra.

 

Užsakymo nr. SAV-2021-01-30

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,