Logo
 Spausdinti šį puslapį

Utrių kalnas tikisi pradėti veiklą jau šią savaitę: ruošiamasi elektroninei bilietų prekybai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Paskelbus apie pirmuosius karantino ribojimų atlaisvinimus, veiklą ketina pradėti slidinėjimo paslaugų centrai. Klaipėdos rajone šias paslaugas teikiantis Utrių kalnas taip pat tikisi artimiausiu metu priimti lankytojus. Lapių bendruomenės centro, administruojančio šį slidinėjimo kalną, pirmininkė Laima Karbauskienė portalui mano-gargzdai.lt tvirtino, kad vyksta parengiamieji darbai, dar laukiama oficialių taisyklių. Tikimasi, kad veiklą bus galima pradėti nuo trečiadienio.

 

Kaip sakė L. Karbauskienė, šiuo metu dar laukia oficialių taisyklių iš Slidinėjimo centrų asociacijos. Ji tikino, kad trasos yra paruoštos, sniegą gaminti ketinama ir šiąnakt.

„Dar vyksta derinimas su bilietai.lt, nes bus galima veikti, tik užtikrinant elektroninę registraciją. Kol neturėsime rezervacijos, negalėsime pradėti dirbti“, – kalbėjo pašnekovė, pridurdama, kad bus parduodami 2 val. bilietai, o lankytojų srautai įleidžiami kas pusvalandį.

Ji teigė, kad greičiausiai nebus spėta pasiruošti taip greit ir veiklą pradėti nuo rytojaus.

Rūpestį kelia ir reikiamų atstumų užtikrinimas, svarstoma kai kurias zonas aptverti, kviesti daugiau savanorių, kurie padėtų reguliuoti slidinėtojų srautus.

Utrių kalne, planuojama, veiks du keltuvai, didžiosios trasos, neveiks tik pradedančiųjų.

Ketinama dirbti ilgiau, tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais – nuo 10 iki 22 val.

„Stebėsime, ar bus poreikis“, – apie galimus darbo laiko pokyčius darbo dienomis informavo bendruomenės pirmininkė.

Ji taip pat pabrėžė, kad pagal Vyriausybės nurodymus, įrangos nuoma nebus galima. Kiek lankytojų bus galima priimti per dieną, pašnekovė taip pat teigė dar nežinanti.

„Reikia nors vieną dieną padirbti, kad galėtume pasižiūrėti, kokia situacija“, – komentavo L. Karbauskienė.

Pagal Vyriausybės nutarimą, vienas keltuvas galės aptarnauti ne daugiau 30 žmonių, slidinėjimas negalės trukti ilgiau nei 2 valandas. Taip pat išlieka keliavimo tarp savivaldybių apribojimai, todėl centrai paslaugas teiks tik vietiniams gyventojams. Lauko slidinėjimo trasų paslaugų teikimas leidžiamas užtikrinant bilietų platinimą elektroniniu būdu ir išankstinę lankytojų registraciją. Teikti slidinėjimo įrangos nuomos ir kitas nei slidinėjimo trasų paslaugas lauko slidinėjimo trasų paslaugų teikimo vietose draudžiama.

 

Bilietus įsigyti galite ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,