Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nešini vainikais grožio industrijos atstovai surengė laidotuves: neprašome varganų 257 eurų, mes norime dirbti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ritos Gečiūnaitės/delfi.lt nuotr. Ritos Gečiūnaitės/delfi.lt nuotr.

Klaipėdoje prie Rotušės penktadienį atneštas juodas kryžius, kelios gedulo žvakės, vainikai, gėlių. Smulkiojo verslo atstovai taip laidoja tai, ką ilgą laiką kūrė ir puoselėjo. Dabar daugeliui grožio industrijos, renginių, smulkaus verslo atstovų tenka gyventi iš 260 eurų pašalpų, o ne iš paslaugų ar prekių pardavimo. Tokią pat akciją rengia ir verslininkai kitose savivaldybėse.

 

Klaipėdiečiai Tomas Navalinskas ir Živilė Mažeikaitė, inicijavę laidotuves, sako, kad jei ne dvigubi standartai, tiek nevilties ir baimės aplinkui nebūtų. Gėlių galima įsigyti prekybos centre, tačiau gėlių parduotuvės priverstos bankrutuoti. Tas pats su drabužiais, net indais – jais prekiauja tik prekybos centrai.

„Norėtume priminti, kad juos išsirinkome, kad jie atstovautų mūsų interesams, ne monopolininkų, bet smulkaus ir vidutinio verslo, kiekvieno žmogaus. Nesutinkame su šiuo metu transliuojama šitų, pavadinkime, ekspertų grupės sprendimais. Dėl to šiandieną tokia realija, kad laidojame smulkų verslą. Esame visų žmonių, kurie Lietuvoje ir kuria darbo vietas, ir mokymus organizuoja, jaučiamės, kad kuriame didelę pridėtinę vertę, bet mūsų niekas negirdi“, – kalbėjo verslininkas.

„Gal man reikia kaip Kalantai susideginti, kad liaudis pagaliau pakiltų šnekėti apie tai?“, – pridūrė dar vyras.

Pasak jo, verslininkai prašo tik vieno – leidimo dirbti.

„Karantinas beveik metai laiko, per vasarą mes nespėjome susigrąžinti kliento. Mes galime pabūti mėnesį, bet mes norime pradėti dirbti, yra būdų, bet niekas nenori dirbti Vyriausybėje savo darbo. Pagal statistiką, grožio salonuose vos keli procentai buvo užsikrėtimų. (...) Mes norime būti išgirsti. Mes nesame tie, kurie su ištiesta ranka prašome varganų 257 eurų, mes norime dirbti. Koks skirtumas tarp odontologo, kuris iki alkūnės įlindęs į žmogaus burną ir batų pardavėjos, pas kurią užeina vienas asmuo į parduotuvę? Norėčiau pasakyti, koks skirtumas, kada 500 žmonių prekybos centre vienu metu ir kur skirtumas įėjus į smulkaus verslo parduotuvę, kur vienas ant vieno“, – sako vienas akcijos sumanytojų T. Navalinskas.

„Čia simbolinė akcija, atėjome su simboliais ir ta žinute, kad šiandien neturime demokratijos. (...) Mes nenorime politikuoti, tačiau norime, kad būtų atlaisvinta galimybė dirbti“, – pridūrė Živilė.

Akcijos sumanytojai tikina pavargę gyventi laukimu ir netikrais pažadais, mat jau ne vienas smulkiojo verslo ir grožio industrijos atstovų bankrutavo. Tad vienytis Tomas ir Živilė kviečia jau ne tik Klaipėdos gyventojus, bet ir visos Lietuvos likimo brolius ir seseris bei priversti Valstybės vadovus sprendimus priimti kuo anksčiau.

Tokios pat akcijos užfiksuotos jau ir Tauragėje bei Raseiniuose.

 

Žvakėmis „papuoštas“ ir Klaipėdos rajono savivaldybės pastatas. Agotos Rimkuvienės nuotr.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,