Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moderniomis darbo priemonėmis aprūpinti visi Lietuvos pašto laiškininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

Lietuvos paštas vasario mėnesį moderniomis darbo priemonėmis – planšetėmis bei mobiliais spausdintuvais – aprūpino dar 200 laiškininkų. Tai paskutinis projekto, pradėto dar 2018 metais, etapas. Jį įgyvendinus, su planšetėmis dirbs apie 1700 laiškininkų visoje Lietuvoje.

 

Išmaniosios priemonės ne tik palengvins pačių laiškininkų darbą, bet ir prisidės prie greitesnio ir kokybiškesnio gyventojų aptarnavimo, taip pat leis sumažinti veikloje sunaudojamo popieriaus kiekį. Lietuvos paštas į pastarąjį projektą investavo daugiau nei 1 mln. eurų.

„Lietuvos paštas visose veiklos srityse pereina prie modernių procesų. Laiškininkų kasdien atliekamas darbas yra itin svarbus, todėl įgyvendindami pokyčius galvojame, kaip palengvinti jų darbą ir paversti jį efektyvesniu bei paprastesniu. Darbas su planšetėmis tai ir leido padaryti – daugelis procesų automatizuoti, todėl viską pavyksta atlikti daug greičiau ir paprasčiau, nebeliko popierizmo, laiškininkams lengviau planuoti savo darbo dieną“, – sako Lietuvos pašto Tinklo direktorius Jonas Sadauskas.

Iki modernių darbo priemonių projekto laiškininkai dirbdavo su popieriais, nešiodavosi daug įvairiausių formų. Dabar viskas yra planšetėje. Joje laiškininkai mato visas užduotis – kokiu adresu kokį laišką ar įmokas reikia pristatyti; pristačius laišką čia pat pažymima pristatymo būsena – grįžus iš apylinkės nebereikia nieko suvedinėti į sistemą. Jeigu gavėjo nėra namuose, kelių mygtukų paspaudimu atspausdinamas pranešimas apie pašte laukiančią siuntą. Įteikiant registruotą siuntą ar laišką, gavėjas taip pat pasirašo planšetėje (karantino sąlygomis laikinai parašai neimami).

J. Sadausko teigimu, Lietuvos pašto darbuotojų darbo sąlygų gerinimas ir toliau išliks viena iš strateginių įmonės krypčių: „Per pastaruosius metus įgyvendinome daug svarbių žingsnių palaipsniui gerinant darbo sąlygas. Kelis kartus didinome atlyginimus – nuo šių metų pradžios buvo pakeltas apie 2 tūkst. mažiausiai uždirbančių darbuotojų atlygis, kalėdiniu laikotarpiu darbuotojams buvo išmokėti priedai. Nuo metų vidurio numatomas platesnį darbuotojų ratą apimsiantis atlyginimų kėlimas.“

Taip pat per 2020 metus laiškininkai buvo aprūpinti darbo drabužiais bei batais, kiekvienas darbuotojas yra apdraustas nuo nelaimingų atsitikimų. Pagal naują koncepciją atnaujinta daugiau nei 40 pašto skyrių – laiškininkų darbo erdvės pritaikytos jų darbui, įrengtos patogios poilsio erdvės. Ateityje bendrovė ir toliau planuoja įgyvendinti iniciatyvas, skirtas darbo sąlygų gerinimui.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,