Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos apskrities pareigūnai pranešimus policijai ragina teikti elektroniniu būdu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Jau kurį laiką, norint pranešti policijai apie galimas nusikalstamas veikas ar pažeidimus, nebūtina skambinti telefonu, lūkuriuoti, kol į įvykio vietą atvyks pareigūnai, ar pačiam važiuoti į komisariatą – pranešimą galima užregistruoti greitai ir patogiai – per policijos e-paslaugų portalą www.epolicija.lt.

 

Elektroniniu būdu pranešti galima apie visus skubios pagalbos nereikalaujančius pažeidimus – nuo ant žolės, ar pažeidžiant kelio ženklą pastatyto automobilio iki vagystės, ar sukčiavimo atvejų, galima įkelti ir užfiksuoto galimo pažeidimo nuotraukas ar vaizdo medžiagą. Informacija netrukus perduodama tokio pobūdžio nusikalstamas veikas ar pažeidimus tiriančiam policijos padaliniui.

Pranešti apie pažeidimą galima ir anonimiškai, tačiau kai kuriems atvejams tirti pranešėjo tapatybę nustatyti būtina – pavyzdžiui, kai trūksta duomenų pažeidimui išaiškinti, pareigūnams reikia turėti galimybę susisiekti su apie jį pranešusiu asmeniu.

Policijos e-paslaugų portale taip pat galima peržiūrėti savo padarytų administracinių nusižengimų duomenis, pateikti prašymus dėl leidimų, licencijų ginklams, pirotechnikos priemonėms, užregistruoti vertingus daiktus, pateikti prašymą tapti policijos rėmėju – iš viso šiuo metu teikiama daugiau nei 30 įvairių paslaugų.

Klaipėdos apskrities policija ragina aktyviau naudotis interaktyviomis, patogiomis, bet kur ir bet kuriuo metu lengvai pasiekiamomis elektroninėmis paslaugomis. Ypač tai aktualu karantino metu, kada rekomenduojama vengti nebūtinų kontaktų.

Šiuo metu Klaipėdos apskrities policija per parą vidutiniškai gauna apie 20 elektroniniu būdu registruojamų pranešimų.

Jei jums reikalinga skubi policijos pagalba – kaip ir anksčiau, nedvejodami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112, arba 8 700 60 000.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,