Logo
 Spausdinti šį puslapį

Koronavirusas „Gintarėlyje“: serga du tos pačios grupės darbuotojai, izoliacija baigsis šią savaitę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Šeštadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė apie du koronaviruso infekcijos atvejus Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“. Įstaigos vadovė Alė Šimaitienė informavo, kad iš tiesų darželyje yra du sergantys darbuotojai, tačiau didesnių darbo organizavimo pokyčių neprireikė, nes infekcija nustatyta pedagogams iš tos pačios grupės. Pastaroji nuo vasario 6 d. yra uždaryta.

 

 

15 vaikų ir trys suaugę asmenys izoliuoti. Iš trijų kontaktą (vasario 4 d.) turėjusių suaugusiųjų, atlikus COVID-19 testą, paaiškėjo, kad jis teigiamas dar vienam darbuotojui, kita vaikų priežiūrą užtikrinanti pedagogė gavo neigiamą atsakymą, situaciją komentavo darželio direktorė.

Jos teigimu, jau šią savaitę, vasario 17 d., baigiasi saviizoliacijos terminas, tad grupę planuojama atidaryti vasario 18 d.

Ji informavo, kad 21 proc. darželio darbuotojų užsiregistravo skiepijimuisi, dar 23 proc. yra persirgę arba turi antikūnų.

„Kiekvienos savaitės sutartą dieną papildome norinčiųjų skiepytis sąrašą, nes žmonės kiti nusprendžia, pageidauja skiepytis“, – informaciją pateikė A. Šimaitienė.

Jos teigimu, šiuo metu darželį lankančiųjų sumažėjo dėl moksleivių atostogų. Prieš jas į įstaigą buvo atvedama apie 60 proc. ugdytinių.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,