Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje: karantino išalinti sportininkai treniravosi po mero langais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Autoriaus nuotr. Autoriaus nuotr.

„Treneri, nebegaliu atlikti kojos smūgio veiksmo, nes nuo šalčio ji tiesiog sustingo“, „Gal, kas turite paskolinti pirštines, nes baigia nušalti pirštai“, „Tuoj man nuo šalčio nukris ausys“, – tokias frazes buvo galima išgirsti ketvirtadienį priešpiet prie Klaipėdos rotušės per būrio uostamiesčio sportininkų surengtą parodomąją treniruotę lauke prie 13 laipsnių šalčio.

 

Tokiais būdais Klaipėdos sporto klubų vadovai ir treneriai nori atkreipti Vyriausybės dėmesį dėl jų pačių priimto sprendimo – nuo vasario 15 dienos sportininkams leisti treniruotis tik lauke.

Jau rašėme, kad pirmadienį mūsų miesto sportininkai pademonstravo analogišką protesto akciją Teatro aikštėje prie sniego sustumtų kalnų.

 

Piktina dvigubi standartai

Šįkart parodomoji treniruotė pasirinkta prie Miesto rotušės, po Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko darbo kabineto langais. Tiesa, pats Klaipėdos meras lauke nepasirodė.

Žmonės ėję pro Miesto rotušę stabtelėjo ir liko nustėrę – išvydo nemažą būrį išsiplikinusių ir besitreniruojančių klaipėdiečių. Skambant nuotaikingai muzikai vieni atliko kovinės technikos veiksmus, kiti vaikščiojo ant rankų, darė atsispaudimus, pritūpimus, kilnojo svarmenis ir atliko kitus fizinio pobūdžio pratimus, treti žaidė tenisą, boksavosi ir atliko įvairius lygsvaros balansavimo pratimus.

„Vakarų ekspreso“ žurnalistas Paulius Matulevičius užfiksavo (nufilmavo ir nufotografavo) treniruotės akimirkas ir išsiaiškino, kad sportininkus piktina dvigubų standartų Vyriausybės sprendimai.

„Vieniems leista atverti grožio salonų ir parduotuvių su atskiru įėjimu duris, o sportininkams mėgėjams neleista sporto salėje treniruotis net dviese su asmeniniu treneriu, padaryta išimtis treniruotis tik lauke. Matant, kad už lango sniegas ir šaltukas, toks ribojimų atlaisvinimas sportuojantiesiems – lyg pasityčiojimas“, – sakė kelių sporto kubų atstovai.

„Kuo gi mes prastesni? Juk drąsiai sporto klube galėtume vesti asmenines treniruotes. Juk sporto klube lengviau išlaikyti saugų atstumą, nei pavyzdžiui masažo ar grožio salone. Jaučiamės diskriminuojami. Treniruotis speiguotą žiemą lauke, kai už lango minusinė temperatūra – pasityčiojimas tiek iš trenerių, tiek iš sportininkų. Norime atkreipti Vyriausybės ir visuomenės dėmesį, kad tokie Vyriausybės sprendimai – nelogiški“, – pabrėžė daugiau nei dešimties skirtingų sporto klubų atstovai.

 

Vaikams auga antsvoris

Man nuolat skambina vaikų ir paauglių tėveliai ir prašo įsileisti į salę. Tiesios sako, kad jų vaikai nejuda, nuolat sėdi prie kompiuterių, auga antsvoris ir net tapo irzlūs, apatiški. Tėveliai nebežino, ko griebtis ir prašo padėti“, – sakė sporto klubo „K-1 Akademija“ vadovas ir treneris Vadimas Chromychas.

Tuoj pat jis pridūrė: „Tai atsiliepia ir mokymosi rezultatams: vaikai nieko nebenori. Juk sportas padeda atsipalaiduoti, nukreipia pašalines mintis, padeda išsilieti emocijas ir svarbiausia stiprina imuninę sistemą, kas šiuo pandemijos metu ir yra svarbiausia.“

„Vakarų ekspreso“ kalbintas fizinio pasirengimo ir įvairių grupinių treniruočių treneris Kęstutis Laurinaitis sakė, kad sportuoti prie tokios temperatūros lauke – savęs žalojimas.

„Šiandien vedžiau dvi treniruotes prie jūros, patikėkite, jausmas ne pats maloniausias. Sustirau ir sušalau jau per pirmas dvi minutes. Negi tai normalios darbo sąlygos?“, – retoriškai klausė jis.

Keli sporto treneriai Vyriausybės atstovams pasiūlė pamėginti rengti Seimo ir kitus posėdžius ne Seime ar namuose prie kompiuterių, o lauke.

„Jie siūlo treneriams dirbti lauke, tad tegul patys pamėgina padirbti prie 13–15 laipsnių šalčio. Tada supras ir mus“, – akcentavo treneriai.

Kūno rengybos trenerė Zita Satauskaitė pabrėžė, kad šia vieninga su sporto kolegomis demonstracija Vyriausybei ir Sveikatos apsaugos ministerijai nori priminti, kad tikroji sveikatos apsauga prasideda nuo sveikatos stiprinimo.

„Deja, šuo metu realybė yra kitokia. Tikimės adekvačių Vyriausybės sprendimų“, – sakė Z.Satkauskaitė.

Sportininkai akcentavo, kad lengvai nepasiduos ir planuoja daugiau įvairių parodomųjų akcijų, kad atverti valdžiai akis į jų priimamus sprendimus. Panašios akcijos buvo organizuojamos ir Vilniuje.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,