Logo
 Spausdinti šį puslapį

Apskrities pareigūnai vykdė reidus: dėmesys – pavojingam ir chuliganiškam vairavimui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

2021 m. vasario 15–21 d. Klaipėdos apskrities kelių policijos pareigūnai priemones vykdė Klaipėdos mieste ir rajone, Palangoje, Rietavo savivaldybėje bei Plungės, Skuodo ir Kretingos rajonuose. Didžiausias dėmesys skirtas pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas ir šviesoforų signalų paisymo kontrolei – iš viso užfiksuoti 198 pažeidimai.

 

Vasario 16 d., Klaipėdos r., kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, sustabdyto automobilio „Audi“ vairuotojui,   1991 m. gimusiam vyrui, buvo nustatytas 0,95 prom. neblaivumas.

Net šeši pareigūnų patikrinti vairuotojai vairavo, nors tai daryti neturėjo teisės. Vasario 16 d. Klaipėdoje, prie Dariaus ir Girėno g. bei Sportininkų g. sankryžos sustabdytas, 1999 m. gimęs „BMW“ vairuotojas vairavo neturėdamas tam teisės, nes jos nėra įgijęs, be to paaiškėjo, kad anksčiau stacionariu greičio matuokliu yra užfiksuota, jog jis, neturėdamas teisės vairuoti, viršijo leistiną greitį daugiau nei 20 km/h. – dėl šio pažeidimo vairuotojui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Du protokolai surašyti ir vasario 21 d. Kauno g. sustabdytam, 1989 m. gimusiam „Mercedes Benz“ vairuotojui, kuris vairavo neįgijęs teisės vairuoti ir anksčiau, neturėdamas teisės vairuoti, leistiną greitį viršijo 40 km/h. Dar vienas teisės vairuoti neįgijęs, 1980 m. gimęs vairuotojas buvo sustabdytas kelyje Klaipėda–Liepoja.

Dviem vairuotojams – 1996 m. gimusiam, sustabdytam Klaipėdoje, Taikos pr., ir kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda sustabdytam, gimusiam 1977 m. – teisė vairuoti yra atimta, o 1996 m. gimusiam, kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda sustabdytam „Toyota“ vairuotojui teisė vairuoti yra sustabdyta.

Praėjusią savaitę taip pat užfiksuota, kad 24 vairuotojai neleistinai naudojosi mobiliaisiais įrenginiais, 20 – nebuvo atlikę privalomosios techninės apžiūros, 17 – pažeidė šviesoforų signalus, 14 – neturėjo privalomo draudimo, 10 – nesegėjo saugos diržų. Atsakomybės sulauks ir 10 kelių eismo taisykles pažeidusių pėsčiųjų.

Mobiliuoju greičio matuokliu Klaipėdoje ir Kretingoje per savaitę užfiksuotas 61 greičio viršijimo atvejis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,