Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kovingai nusiteikusi Gargždų krepšininkų kariauna žais atkrintamosiose: varžovas paaiškės šįvakar

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų komandos vyr. treneris Erikas Kubilius (centre) ir jo asistentas SIlvestras Staponas (kairėje).Gargždų krepšinio klubo nuotr. Gargždų komandos vyr. treneris Erikas Kubilius (centre) ir jo asistentas SIlvestras Staponas (kairėje).Gargždų krepšinio klubo nuotr.

Šiandien baigsis Nacionalinės krepšinio lygos (NKL–VIKINGLOTTO) reguliariojo sezono kovos – „Gargždai“ 18 val. susitiks su reguliariojo sezono nugalėtojais – Jonavos „CBet“ ekipa. Pergalės atveju gargždiškiai turnyrinėje lentelėje pakiltų į 5-ąją vietą ir jų varžovu aštuntfinalyje būtų Vilniaus „Perlas Energija“, o pralaimėję liktų 6-i ir susikautų su Molėtų „Ežerūno Atleto“ krepšininkais.

 

„Stengsimės laimėti, norime turnyrinėje lentelėje būti kuo aukščiau, nežiūrint to, koks varžovas mūsų laukia. Stengiamės laimėti kiekvienas varžybas. Šiandien turime geriausią rezultatą per tuos 3-ejus metus, dukart komanda liko 9-a. Jeigu pereisime pirmąjį etapą, tai jau būsime 5-i arba 6-i, jis labai svarbus“, – portalui mano-gargzdai.lt komentavo Gargždų krepšinio komandos direktorius Justas Bražas, pridūręs, kad ir atstumo atžvilgiu skirtumo tarp Vilniaus ar Molėtų taip pat nėra.

Tiesa, reguliariajame sezone kartą Vilniaus „Perlo Energijos“ komandos gargždiškiams įveikti nepavyko, o Molėtų ekipą jie nugalėjo abu kartus.

„Įveikiamos yra abi, bet ir mus abi komandos gali įveikti, jeigu nevertinsime varžovo“, – kalbėjo J. Bražas.

Komanda, kuriai gargždiškiai reguliariajame sezone nusileido dukart – Šilutės „Šilutė“, jeigu šiandien nepavyks pasiekti pergalės – ja taps ir Jonavos „CBet“. J. Bražo manymu, tiek Gargždų, tiek Šilutės komandos pagal sudėtį – apylygės, o abu kartus nusileista kelių taškų skirtumu, tad gal Klaipėdos rajono žaidėjams šiek tiek pritrūko fortūnos.

Komandos direktorius gyrė ekipos vieningumą, kovingą charakterį. Ko gero, didžiausias reguliariojo sezono „desertas“ buvo gargždiškių dvikova su Šakių „Vyčiu“, kuriame varžovus pavyko įveikti po trijų pratęsimų 119:115. Varžybas per DELFI TV stebėjo 32 tūkst. žiūrovų, o komanda po pergalės sulaukė daugybės sveikinimų, pagyrimų.

„Atrodo, kad lygą būtume laimėję“, – šypsojosi įsimintiniausią dvikovą prisiminęs „Gargždų“ vadovas.

Gargždų komanda turi ne vieną lyderį, kuris gali parodyti iniciatyvą, „patempti“ komandą. Žinoma, išsiskiria Mantas Ruikis, kuris pagal renkamus taškus (16,33) NKL yra ketvirtoje vietoje, Oskaras Pleikys – ne kartą pripažintas savaitės naudingiausiu, perspektyviausiu jaunuoju lygos žaidėju, pagal atkovotus kamuolius lygoje – trečias (8,42). Pagal rezultatyvius perdavimus išsiskiria įžaidėjas Deividas Anužis – 8 vieta NKL (4,96). Be abejo, vienu iš komandos pergalių „kalviu“ galima vadinti ir Modestą Kumpį, kuris pagal atkovotus kamuolius (7,96) užima 5-ąją poziciją lygoje, o pagal naudingumą yra 8-as.

Visgi, J. Bražas teigia, kad komandoje labai svarbūs visi žaidėjai, kurie geba prisiimti atsakomybę sunkiais momentais, padėti lyderiams.

„Didžiulį darbą analizuodami varžovus, ruošdamiesi rungtynėms atlieka ir treneriai – vyr. treneris Erikas Kubilius ir asistentas Silvestras Staponas. Esame konkurencingi, nors kartais pasiruošti turime tik vieną ar dvi dienas. Jie puikiai paruošia komandą, nuteikia kovoms“, – gražių žodžių komandos trenerių štabui negailėjo J. Bražas.

Apžvelgdamas reguliarųjį sezoną, komandos atstovas kalbėjo, kad rezultatas kol kas tikrai geras, džiugina tai, kad sezono metu pavyko išlaikyti visus žaidėjus, nebuvo didesnių koronaviruso ligos protrūkių.

Tiesa, dėl pandemijos šis sezonas taip pat išskirtinis – krepšininkams tenka kovoti be žiūrovų, išbalansuodavo ir dažni tvarkaraščių pokyčiai, nes nustačius COVID-19 atvejį vienoje komandoje, varžybos būdavo nukeliamos.

„Sezono eiga labai specifinė, daug nežinomųjų, daug galvosūkių. Būdavo, kad vieną savaitę žaisdavome vienerias rungtynes, o kitą – net trejas. Tai labai išbalansuoja: ruošiesi vieniems varžovams, po to tenka žaisti su kitais. Bet visoms komandoms, žinoma, sąlygos tokios pat. Kartais net naktį reikėdavo derinti varžybas, kad po to nereikėtų žaisti kiekvieną dieną. Kad čempionatas vyktų – ir lygos organizatorių didžiulis darbas“, – pandemijos keliamus iššūkius apibūdino pašnekovas.

Jo tikslai suburti krepšinio bendruomenę Gargžduose, kai sirgaliai negali stebėti varžybų sporto salėje, taip pat buvo sunkiau įgyvendinami. Visgi, komandos direktorius teigė, kad didelis dėmesys buvo skiriamas komunikacijai socialiniuose tinkluose. Džiugina, kad pavyko pritraukti apie 1 000 naujų sekėjų feisbuke, o žmonės aktyviai dalyvauja ir žaidimuose-totalizatoriuose, kur spėjami varžybų rezultatai, dovanojami prizai. J. Bražo nuostabai, laimėjusieji – ne tik iš Klaipėdos rajono, bet net ir iš Plungės, Kalvarijos.

„Nenorime prarasti ryšio su krepšinio sirgaliais, norime juos kviesti ir į salę, kai tik bus galima. Atkrintamosioms varžyboms taip pat turime sugalvoję konkursų – planuojame didesnį prizą įsteigti. Žinoma, svarbiausia rodyti rezultatus, tada ateis ir palaikyti. Nors per pirmąsias rungtynes turėjome 130–140 žiūrovų. Žiūrėsime, kaip bus kitą sezoną. Stengiamės ir dirbame ta linkme, kad gargždiškiai turėtų kuo džiaugtis“, – sakydamas, kad žaidėjams tikrai trūksta žiūrovų tribūnose, kalbėjo J. Bražas.

Jo teigimu, ir pasibaigus sezonui, vasarą taip pat nepamirš krepšinio sirgalių – planuojamas klubo turnyras.

 

NKL aštuntfinalio kovos prasidės jau šį šeštadienį, vasario 27 dieną. Šiame etape komandos kovos iki dviejų pergalių. Finalai numatyti kovo 27–28 dienomis.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,