Logo
 Spausdinti šį puslapį

Konsultacijos padės įvairiapusiškai įvertinti ūkį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Nuo vasario 24 d. iki kovo 10 d. Žemės ūkio ministerija skelbia kvietimą teikti konsultacijų ūkininkams ir kitiems asmenims, užsiimantiems žemės ūkio veikla, paraiškas.

 

Visose Europos Sąjungos šalyse žemdirbių konsultavimas ir švietimas yra valstybės remiamas ir laikomas vienu iš prioritetų. Konsultavimas didina ūkininkų ir kitų kaimo gyventojų gebėjimus gerinti savo valdų ekonominę ir aplinkosaugos veiklą. Konsultavimo tikslus ir prioritetus nustato besikeičianti šalies žemės ūkio politika, kaimo plėtros tikslai, ekonominė situacija ir su šiais procesais susiję žemdirbių poreikiai.

Šiemet Žemės ūkio ministerijos pagalba bus skiriama net penkių sričių individualioms ir grupinėms konsultacijoms teikti, ypatingą dėmesį skiriant inovacijų ir skaitmeninio žemės ūkio temoms. Ūkininkai galės gauti konsultacijas šiais klausimais: gaminamos augalininkystės ir gyvulininkystės produkcijos konkurencingumo didinimo; kooperacijos žemės ūkyje plėtros; žemės ūkio technikos priežiūros, pastatų statybos vykdymo ir saugaus žemės ūkio produkcijos gamyboje vykdomų darbų organizavimo bei įgyvendinimo; žemės ūkio verslo planavimo ir veiklos teisiniais klausimais; Europos Sąjungos Žaliojo kurso įgyvendinimo; Gerosios žemės ūkio praktikos kodekso; ekologinio ūkininkavimo ir klimato kaitos.

Paraiškas ŽŪM pagalbai gauti galės teikti ne tik ūkininkų konsultavimo įstaigos. Konsultacijas galės teikti ir įvairios asociacijos, pripažinti žemės ūkio kooperatyvai ir žemės ūkio kooperatyvų asociacijos. Jos konsultuos gaminamos augalininkystės ir gyvulininkystės produkcijos konkurencingumo didinimo, kooperacijos žemės ūkyje plėtros ir žemės ūkio verslo planavimo bei veiklos teisiniais klausimais.

Konsultavimo paslaugoms finansuoti ŽŪM skyrė 418,5 tūkst. Eur.

Paramos paraiškos ir reikalingi dokumentai turės būti pateikti ŽŪM Žinių plėtros ir konsultavimo skyriui (I. Kanto g. 23, Kaunas). Papildoma informacija teikiama tel.: +370 680 44 349.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,