Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų ligoninės vyr. gydytoja apie naujus koronaviruso atvejus įstaigoje: kažkokia mistika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Gargždų ligoninė vėl kovoja su koronaviruso protrūkiu. Vyr. gydytoja Virgina Ruškienė portalą mano-gargzdai.lt informavo, kad šiuo metu „kovidiniame“ skyriuje yra 13 pacientų. Daliai jų – 5 pacientams ir 1 darbuotojai – COVID-19 diagnozuotas kituose Gargždų ligoninės skyriuose.

 

„Ligoniai, kurie buvo pervežti iš kitų ligoninių, testuoti, gulėjo izoliaciniame poste, perkelti su neigiamais testais į skyrių ir po kelių dienų vienam žmogui atsiradus simptomatikai – sukarščiavus, kartojome tyrimus, radome, kad yra teigiamas. Tuomet testavome daugiau ir radome ir daugiau atvejų: 3 vienoje palatoje ir vėliau kitame skyriuje 2 pacientės. Taip pat užsikrėtė ir viena darbuotoja terapiniame skyriuje. Ji buvo neskiepyta, priimta terminuotai sutarčiai, kai buvo protrūkiai gruodžio mėnesį, tačiau jau vasario mėnesį baigėsi darbo santykiai. Visi atvejai, išskyrus vieną, yra besimptomiai“, – situaciją komentavo vyr. gydytoja.

Ji teigė, kad darbuotojai yra intensyviai testuojami, kol kas daugiau teigiamų koronaviruso atvejų nustatyta nebuvo. Kadangi personalas yra persirgęs, paskiepytas arba turi antikūnų, jiems nebuvo būtina izoliuotis.

V. Ruškienė pastebėjo, kad su problema, kuomet pacientams, turintiems neigiamus COVID-19 tyrimų atsakymus, po kelių dienų pasireiškia simptomai, yra dažna ir kitose ligoninėse.

„Mistika kažkokia, kai atrodo, kad iš niekur atsiranda, jie yra testuoti po kelis kartus ir trečią kartą randame teigiamą. Nežinosi, iš kur. Prie terminalinės būklės pacientų įleidžiame artimuosius, kad ir 10 minučių. Taip pat ligoniams davinius perduodame, dezinfekuojame, nupurškiame kelis kartus, bet vis tiek kažkur kažkas išlenda“, – apie tai, kad 100 procentų apsaugos nuo viruso nėra, nors ir paisoma teisės aktų reikalavimų kalbėjo vyr. gydytoja, pridurdama, kad visi COVID-19 sergantys pacientai buvo atvežti iš kitų gydymo įstaigų.

Pašnekovė patikino, kad visuose skyriuose yra dirbama su trečio lygio apsaugos priemonėmis, o „kovidiniame“ – su 4 ar 5 lygio apsauga, ir toliau vykdomas personalo testavimas.

„Išsivalėme terapinį skyrių, rytoj vėl parveža kelis ligonius iš kitų gydymo įstaigų, visi su neigiamais testų atsakymais, palaikysime kelias dienas, po to vėl testuosime. Po vieną guldome į palatą, kaip kitaip išsaugoti“, – prevencijos priemones vardijo V. Ruškienė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,