Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vyriausybė pritarė VESK siūlymui dėl praktikos egzaminų ir dalinio vairuotojų mokymo atnaujinimo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidaus reikalų ministerijos nuotr. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pasiūlymui, kad nuo kovo 10 dienos būtų atnaujinti vairavimo praktikos egzaminai „Regitroje“ ir iš dalies savo veiklą galėtų pradėti vairavimo mokyklos.

 

„Vairavimo egzaminų klausimas mūsų darbotvarkėje buvo jau kelias savaites. Šį laiką praleidome siekdami užtikrinti geriausią pasirengimą. Puikiai suprantame, kad tai labai svarbus klausimas, o daliai visuomenės tiesiog būtinas dėl atliekamo darbo pobūdžio, todėl šiandien sulaukėme geros naujienos – Vyriausybė pritarė šiam atlaisvinimui. Be abejo, tiek „Regitrai“, tiek vairavimo mokykloms privalu užtikrinti apsaugos priemones. Sergamumo situacija šalyje išlieka įtempta, todėl visi turime elgtis atsakingai“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Dėl karantino ribojimų nevykdomi vairavimo praktikos egzaminai kelia rimtų socialinių problemų – kai neturi galimybės išsilaikyti egzaminų dėl prarastos teisės vairuoti, asmenys netenka darbo arba neturi galimybės gauti darbo, kuriam reikalingas vairuotojo pažymėjimas. Nuo gruodžio 16 dienos iš praktikos egzaminų yra išregistruota apie 11 tūkst. asmenų. Šie asmenys jau nuo trečiadienio galės praktinius vairavimo egzaminus laikyti.

„Atnaujinti praktikos egzaminus esame pasiruošę. Dėsime visas pastangas, kad visi norintieji juos galėtų išlaikyti kuo greičiau. Stebėsime besiregistruojančių klientų srautus ir, jei bus poreikis, dirbsime papildomomis dienomis", – teigia „Regitros" generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas. 

Siekiant užtikrinti saugumą, prieš pradedant praktikos egzaminų veiklą planuojama testuoti egzaminuotojus. Taip pat teorijos ir praktikos egzaminai vyks laikantis visų saugumo reikalavimų: egzaminų automobiliuose įrengtos specialios pertvaros, atskiriančios klientą nuo egzaminuotojo, automobiliai bei teorijos egzaminų klasės yra reguliariai vėdinami ir dezinfekuojami.

Svarbu priminti ir tai, jog būsimiems vairuotojams, kuriems teigiamas teorijos egzamino rezultatas baigė arba baigs galioti ekstremalios situacijos metu, jo galiojimo terminas pratęsiamas ekstremalios situacijos paskelbimo laikotarpiui ir dar 6 mėnesiams po jo pabaigos. Taip siekiama sudaryti galimybę visiems būsimiems vairuotojams suspėti vėliau išlaikyti praktikos egzaminą.

Vyriausybė pritarė ir tam, kad nuo kovo 10 dienos būtų leista atnaujinti veiklą vairavimo mokykloms ir rengti praktinius vairuotojų mokymus. Galimybė vykdyti praktinį vairuotojų mokymą ir egzaminavimą grąžinama visoms transporto priemonių kategorijoms, paliekant reikalavimą laikytis maksimalaus saugumo. Saugumo reikalavimai artimiausiu metu bus patvirtinti operacijų vadovo sprendimu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,