Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Tavo idėja“: mažos apimties projektai – ir laisvalaikiui, ir sveikatai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Projektų vizualizacijos Projektų vizualizacijos

Baigėsi dalyvaujamojo biudžeto „Tavo idėja“ projektų pristatymai – plačiau supažindinta su didelės (iki 100 tūkst. Eur) ir mažos (iki 20 tūkst. Eur) apimčių projektais. Visą kovo mėnesį vyresni nei 16 metų Klaipėdos rajono gyventojai gali balsuoti už tris labiausiai patikusias idėjas. Kviečiame iš arčiau susipažinti su 14 mažos apimties projektų, siūlomų Gargždų mieste ir Klaipėdos rajone.

 

Mažos apimties projektai Gargždų mieste:

Daugiafunkcinė lauko gimnastikos bei aktyvaus sporto aikštelė /OCR parkas

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Gargždų m., Gargždų miesto parkas. Projekto sąmata – 20 000 Eur.

Projekto idėja – skatinti jaunimo, bei visų miesto gyventojų fizinį aktyvumą, sveikos gyvensenos propagavimas. Šios aikštelės dėka būtų galima organizuoti įvairaus pobūdžio lauko treniruotes, sportuoti gryname ore, populiarinti aktyvaus laisvalaikio formas.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – sporto aikštelių nebuvimas Gargždų mieste, kurios atitiktų projekto aprašyme minimos sporto šakos reikalavimus. Taip pat siekiama pakeisti žmonių požiūrį į standartines aikšteles, kuriuose ne kiekvienas gali rasti sau tinkančius treniruoklius ar įrangą. Jaunimo užimtumo stoka, alternatyvių sporto šakų propagavimas.

 

Gargždų mieste laisvalaikio praleidimo zona prie mažo tvenkinio

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Gargždų m., Žiburių ir Topolių g. sankryža. Projekto sąmata – 4 006,87 Eur.

Projekto idėja – sutvarkyti ir pritaikyti bendruomenės laisvalaikio ir poilsio reikmėms buvusį priešgaisrinį vandens tvenkinį ir jo teritoriją. Tvenkinys, esantis Žiburių ir Topolių g. gatvių sankryžoje, puiki vieta šių ir aplinkinių gatvių gyventojų aktyviam laisvalaikiui leisti. Tvenkinį būtina valyti, nes jis per laiką yra užžėlęs meldais ir kitais augalais, uždumblėjęs, nusekęs vanduo. Prie tvenkinio laiką leidžia šeimos su vaikais, senjorai, renkasi žūklės mėgėjai.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – sutvarkius buvusį priešgaisrinį vandens tvenkinį ir jo teritoriją Žiburių ir Topolių g. gatvių sankryžoje atsirastų nauja žalioji poilsio zona. Bendruomenė savo lėšomis galėtų prisidėti prie šios teritorijos gražinimo ir puoselėjimo – esant galimybėms įrengtų suolelius poilsiui, sūpynes vaikams, treniruoklius ir pan., tokiu būdu prisidėdama prie miesto gražinimo, bendruomenės telkimo ir jų sveikatos gerinimo.

 

Vandens gėrimo fontanėlio įrengimas Gargždų mieste

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Gargždų m., ,Klaipėdos g. (pėsčiųjų alėja). Projekto sąmata – 12 641,85 Eur.

Projekto idėja: Gargždai – Europos miestas, kuriame jaučiamas rūpestis gyventojų, svečių ir augintinių gerove, todėl siūloma pėsčiųjų alėjoje įrengti vandens gėrimo fontanėlį.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – vanduo organizmui yra gyvybiškai svarbus. Organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti svarbu kasdien gauti reikiamą vandens kiekį, o siūlomas vandens gėrimo fontanėlis padėtų Gargždų miesto gyventojams ir jų svečiams tai padaryti.

Be to, 2015 m. Švaresnės aplinkos išsaugojimas šiandien tampa svarbiu ir aktualiu daugeliui žmonių. Skaičiuojama, kad plastikas suyra per 200–500 metų, o įgyvendinus siūlomą projektą miesto gyventojams ir svečiams būtų sudaryta galimybė prisipilti vandens į savo nešiojamas gertuves arba tiesiog vietoje atsigerti iš fontanėlio, tokiu būdu įnešant indėlį į švaresnę aplinką, atsisakius dar vieno plastikinio vandens buteliuko. Didėtų gyventojų pasitenkinimas miestu, sudarant galimybę jiems prisidėti prie planetos gerovės išsaugojimo.

 

Mažos apimties projektai Klaipėdos rajone:

Daugiafunkcis treniruoklis vaikams

Įgyvendinimo vietaKlaipėdos rajono savivaldybė, Priekulės sen., Venckų k., Kintų g. 33. Projekto sąmata – 3 000 Eur.

Projekto idėja – skatinti vaikų sportiškumą ir sveiką gyvenimo būdą nuo pat mažens. Šis lauko daugiafunkcis treniruoklis vaikams puikiai tiks prie turimų dviejų lauko treniruoklių suaugusiems. Galės sportuoti vaikas ir tėvai kartu. Suaugusių pavyzdys pats geriausias auklėtojas.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – tai galimybė kartu mankštintis, išgyventi teigiamas emocijas, būti kartu lauke. Pagal 2015 metų duomenis, apie 20 proc. vaikų turi problemų su antsvoriu. Lauko daugiafunkcis treniruoklis vaikams, padės spręsti šią problemą. Sveikas sportuojantis vaikas visokeriopa nauda valstybei. Sveikame kūne – sveika siela.

 

Integruotos vaikų žaidimo aikštelės ir žaliojo labirinto įrengimas Kretingalėje

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Kretingalės sen., Kretingalės mstl., Pavasario g. Projekto sąmata – 19 871,74 Eur.

Projekto idėja – sudaryti tinkamas sąlygas fiziniam aktyvumui ir sportavimui ikimokyklinio amžiaus vaikams ir jaunimui iki 29 metų su judėjimo negalia. Projekto dalyviai – kiekvienas kretingališkis bei negalią turintys Kretingalės miestelio gyventojai.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei: judėjimas – neatskiriama žmogaus raidos sąlyga. Norisi integruoti vaikus, kurie turi raidos sutrikimų ar kitos negalios į bendruomenės gyvenimą. Norisi, kad jie būtų šalia visų ir išmoktume juos priimti tokius, kokie jie yra.

 

Investuokime į ateitį

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Kretingalės sen., Kalotės k. Projekto sąmata – 3 816 Eur.

Projekto idėja – pradėtoje rengti Senojoje Kalotėje poilsio erdvėje, pastatyti sportinį inventorių. Kuriais galėtų pasinaudoti gyvenantys senjorai, darbingo amžiaus žmonės ir augantys vaikai.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – propaguojant sveiką gyvenimą reikia kuo intensyviau įtraukti bendruomenės narius į aktyvų sveikos gyvensenos kūrimą.

 

Kraštovaizdžio sutvarkymas ties įvažiavimu į Kvietinių gyvenvietę

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Dauparų-Kvietinių sen., Kvietinių k., Minijos ir Upelio g. Projekto sąmata – 7 398,60 Eur.

Projekto idėja – suformuoti gražų Kvietinių gyvenvietės kraštovaizdį ties įvažiavimu į gyvenvietę.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – įgyvendinus šį projektą būtų sutvarkyta tvenkinio ir upelio aplinka, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, pasodinta šermukšnių alėja ties Minijos g., kuri sukurtų teigiamą Kvietinių gyvenvietės įvaizdį, padidintų esamų ir potencialų gyventojų bei svečių pasitenkinimą šia vietove, juk įvažiavimas į gyvenvietę tarsi „vizitinė kortelė“. Būtų išvalytas Minijos intakas Galupalis, todėl naudą pajaustų ne tik Kvietinių gyvenvietės, bet ir visos Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojai.

 

Krepšinio aikštelės rekonstrukcija Venckuose

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Priekulės sen., Venckų k., Vingio g. Projekto sąmata – 15 913,92 Eur.

Projekto idėja – Venckų kaime, Vingio gatvėje bendruomenės poreikiams naudojamoje teritorijoje (aikštėje) yra nesaugi, ištrupėjusio betono dangos krepšinio aikštelė, įrengta daugiau kaip prieš dešimt metų vietos gyventojų darbu ir lėšomis.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – rekonstravus krepšinio aikštelę, ja galėtų naudotis visi Venckų, Daugmantų, Kalviškių, Mėželių, Lankupių ir kitų aplinkinių kaimų gyventojai, tiek suaugę, tiek vaikai. Kaimo vyrai labai daug dirba tvarkant bendro naudojimo kaimo erdves, negailėdami savo laiko ir sveikatos. Krepšinio aikštelės atnaujinimas jiems būtų kaip dovana už metų metais kantriai tvarkomą mūsų kaimą. Sportas – tai aktyvi fizinė veikla, galimybė bendrauti, patirti gerų įspūdžių, emocijų visiems, tiek sportuojantiems, tiek sirgaliams. Žaidimas, gera nuotaika skatina bendravimą ir bendruomeniškumą.

 

Lapių parko apšvietimo įrengimas

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Vėžaičių sen., Lapių k., Lapių parkas prie mokyklos. Projekto sąmata – 7 108,31 Eur.

Projekto idėja Lapių parko apšvietimo įrengimas paskatintų šią jaukią, senų medžių supamą erdvę prie mokyklos iš naujo atrasti ne tik lapiškius, bet ir viso Klaipėdos rajono gyventojus. Tik įsivaizduokite šiltus vasaros vakarus ir jaukų buvimą parke, kai gali prisėsti ant suoliuko ir klausytis paukščių čiulbėjimo. Įsivaizduokite akustinės muzikos koncertą ar poezijos skaitymo vakarą, jaukiai šviečiant žibintams. O naktinis pasimatymas parke? Draugių susitikimas?

Lapių bendruomenė savo pastangomis parke įrengė sceną, suoliukus. Vasarą parke vyksta nemažai renginių. Parko erdve naudojasi mokyklos bendruomenė. Puoselėjama tradicija prieš Miško šventę kviesti lapiškius į Žolinių mišias senajame parke.

Šalia parko yra įrengti sporto treniruokliai, todėl apšviestas parkas leis daug jaukiau jaustis lapiškiams, kurie sportuoti nori anksti ryte, dar neišaušus, ar ankstyvą žiemos vakarą, jau sutemus.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – parko apšvietimas neabejotinai paskatintų Lapių ir viso Klaipėdos rajono gyventojus dažniau lankytis Lapių parke ar atrasti šią vietą iš naujo.

 

Lauko erdvių pritaikymas kultūrinei veiklai Kvietiniuose

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Kvietinių sen., Kvietinių k., Jaunimo g. 5. Projekto sąmata – 20 000 Eur.

Projekto idėja – įsigyti ir pastatyti ilgaamžę lauko sceną bei pritaikyti šalia bendruomenės namų esantį sklypą kultūriniams renginiams.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – Kvietiniuose kasmet organizuojamas didelis renginys „Mindauginės Kvietiniuose“, kuriame apsilanko gausus būrys gyventojų iš aplinkinių kaimų ir viso rajono. Kvietinių bendruomenei iškilo didelė finansinė problema – nuomoti sceną, apšvietimo ir įgarsinimo paslaugas bei samdyti atlikėjus vien iš bendruomenės lėšų yra per didelė našta. Bendruomenės iždas yra papildomas tik narių metiniu mokesčiu ir rėmėjų parama.

Pažymėtina, kad Kvietinių bendruomenės organizacinį aktyvą sudaro savanoriai, dirbantys neatlygintinai, visuomeniniais pagrindais.

Kvietiniuose yra šokių kolektyvas „Kveitys“, tikėtina, kad scena galimai būtų naudojama ir Klaipėdos rajono šokių kolektyvų koncertams lauke, nes tokios scenos rajonas neturi.

 

Poilsio, sporto ir kito laisvalaikio vietos įrengimas Mazūriškių kaime

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Sendvario sen., Mazūriškių k., Kinčių g. Projekto sąmata – 19 912 Eur.

Projekto idėja – sukurti poilsio, sveikatos bei žaidimų oazę, kuri skatintų įvairaus amžiaus žmones aktyviai ir turiningai leisti laisvalaikį, taip stiprinant ne tik sveikatą, bet ir Mazūriškių kaimo gyventojų bendruomeniškumą.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – įgyvendinus projektą, bus sukurta patraukli aplinka, kuri skatins kaimo žmonių pasididžiavimą savo kraštu, tikėtina, kad sudarius sąlygas turiningam bendruomenės narių laisvalaikio leidimui, atsiras galimybės pritraukti gyventojus aktyviau dalyvauti bendruomenės gyvenime, skatins jaunimo saviraišką, kūrybiškumą, tarpusavio bendravimą.

 

Šokančio fontano su apšvietimu įrengimas Vėžaičių miestelio tvenkinyje

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Vėžaičių sen., Vėžaičių mstl. (Vėžaičių miestelio tvenkinys). Projekto sąmata – 20 000 Eur.

Projekto idėja – šiuo projektu siekiama puošti bei istoriškai atkurti Vėžaičių miestelio viešąsias erdves, taip didinant jų patrauklumą gyventojams ir miestelio svečiams. Planuojamoje projekto vietoje prieš keletą dešimtmečių buvo įrengtas ir veikė fontanas, tačiau bėgant metams jis nusidėvėjo ir nebuvo atnaujintas, todėl šiuo metu yra neveikiantis.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – įgyvendinus projektą Vėžaičių miestelis turės dar vieną sutvarkytą ir gyventojams patrauklią erdvę. Šalia tvenkinio yra bažnyčia, kurioje žmonės tuokiasi bei krikštija savo vaikus. Tikėtina, kad šis objektas puikiai pasitarnaus apeigų dalyviams sukurdamas iškilmingą šventės aplinką.

 

Tvenkinio tvarkymas (išvalymas, gilinimas, šlaitų sutvarkymas)

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Priekulės sen., Venckų k., Vingio g. Projekto sąmata – 8 847,52Eur.

Projekto idėja – Venckų kaime Vingio gatvėje bendruomenės poreikiams naudojamoje teritorijoje (aikštėje) yra apleistas tvenkinys. Tačiau tvenkinį reikia išvalyti, pagilinti. Į tvenkinį eilę metų tekėjo buvusios mokyklos kanalizacija ir jame yra daug susikaupę dumblo ir įvairių nešvarumų. Nesutvarkyti tvenkinio šlaitai, reiktų pastatyti apsauginę tvorelę.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – sutvarkytas tvenkinys papuoštų Vingio gatvėje esančią aikštę, išnyktų galimų infekcijų šaltinis, aplinka taptų saugesnė visiems, dideliems ir mažiems Venckų kaimo gyventojams.

 

Veiviržėnų miestelio viešosios erdvės sukūrimas „Veiviržėnų turgavietė“

Įgyvendinimo vieta – Klaipėdos rajono savivaldybė, Veiviržėnų sen., Veiviržėnų mstl. Projekto sąmata – 19 200 Eur.

Projekto idėja – Veiviržėnų miestelio turgavietė. Tai nauja erdvė, kurioje po vienu stogu susitiks lietuviškų ūkių atstovai, bus plėtojamas ir skatinamas smulkusis verslas, bendrystė.

Projekto rezultatai, jų nauda Savivaldybei – Veiviržėnų miestelyje erdvės, kurioje būtų galima įsigyti smulkiojo verslo produkcijos, prekių, šiuo metu nėra. Projekto metu sukurta nauja erdvė (turgavietė) pagerintų miestelio infrastruktūrą, skatintų verslumą, ekologiją – tai didžiulė nauda viso rajono gyventojams.

 

Projektai

Projektų pristatymai

Elektroninis balsavimas

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,