Logo
 Spausdinti šį puslapį

L. Slušnys: nebūtinai Velykos bus nuotolinės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
L. Slušnys © DELFI / Domantas Pipas L. Slušnys © DELFI / Domantas Pipas

Velykos jau beveik už mėnesio. Ar gali būti, kad jas teks sutikti lygiai taip pat, kaip ir praėjusiais metais? Laidoje Delfi diena Seimo sveikatos reikalų komiteto narys Linas Slušnys sako, kad dar tikrai nėra aišku, kokios bus Velykos. Viskas priklauso nuo epidemiologinės situacijos.

 

„Visuomet tikimybių teorijoje ribos yra labai plačios. Gali turėti ribas, kad tikrai taip bus ir jog nebus. Abiem atvejais gali būti teisus, o realiai nebūtinai tikrai bus Velykos nuotolinės. Negirdėjau, kad iš Vyriausybės būtų tokios kalbos, kad kažką daryti, riboti ar atlaisvinti, tiesiog yra sekama kasdienė situacija, žiūrima, kaip keičiasi situacija kas dvi savaites. Jeigu situacija gerės tiek, kad būtų įmanoma pradėti judėti, pakankamai gerai judės vakcinavimas, mes turėsime mažiau šansų, kad vyresni rizikos grupėse esantys žmonės patirs kažkokius sunkius sveikatos sutrikimus, nebūtinai Velykos bus nuotolinės, tikrai nebūtinai“, – sako L. Slušnys.

 

Gali būti, kad po poros savaičių reiks kitokių sprendimų

Anot jo, situacija visgi dabar yra gerėjanti.

„Mėnesis šiam virusui yra pakankamai nemažai. Jeigu mes paimtume laikotarpį prieš Kalėdas ir paskui, kas buvo sausį, jūs pagalvokite, kokie dramatiškai geri pokyčiai įvyko per tą vieną mėnesį. Drąsiai sakau, kad mėnuo yra daug, rezultatai gali nustebinti, tuo net neabejoju.

Situacija šiek tiek gerėjanti, truputį neramina tas užsikrėtimų skaičius, svyruojantis tarp keturių ir šešių šimtų. Tai neramina, bet realiai taip žiauriai niekas čia nekyla, žmonės laikosi karantino, tam tikrų reikalavimų ir gali būti, kad po poros savaičių reikės priiminėti kitokius sprendimus“, – sako L. Slušnys.

 

L. Slušnys: turime išvengti grėsmių

Paklausus, ar gali būti, kad prieš Velykas matysime daug žmonių, kurie sieks pažeisti karantino ribojimus, L. Slušnys svarstė, jog ateityje visko gali būti, nes žmonės jaučiasi pavargę.

„Vertinant situaciją, kad šiuo laikotarpiu labai jaučiasi žmonių nuovargis dėl karantino, net ne Velykų čia klausimas, yra geras pastebėjimas, kad psichologinis nuovargis, kada žmonės, kurie yra veiklūs, norintys kažką daryti, aktyvumo turintys, staiga sėdi prie ekranų tiek laiko, atsirado nuovargis. Bet visgi sakyčiau, kad rizika yra ir ją reikės įvertinti, ar mes norime pyktis, bartis ar vis tik leisti.

Matote, situacija yra paprasta: ekspertai, kai vertina situaciją, dažniausiai įvertina maksimaliai didžiausias grėsmes – tai jų darbas. Manau, kad elgiamasi visiškai teisingai ir logiškai, nes kol dar galime, turime stengtis išvengti maksimalių grėsmių. Kai matysime, kad situacija verčiasi, turėsime galvoti ir apie tai, kad reikės ant svarstyklių pasverti. Ant vienos pusės paguldyti žmonių norą pažeidinėti, ant kitos svarstyklių pusės padėti ekspertų išsakytas maksimalias galimas rizikas“, – tikino pašnekovas.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė švelninti lauke taikomus apribojimus: leisti veikti atviroms kultūros erdvėms, susitikti penkiems žmonėms, leisti praktinį vairavimo mokymą.

Nuo kovo 6 dienos nuspręsta leisti dviejų namų ūkių kontaktus lauke bei leisti jiems rengti šventes atvirose vietose.

Sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas atvirose erdvėse bus galima teikti ne daugiau kaip penkiems asmenims. Tai galios ir vaikų būreliams.

Taip pat leista nuo kovo 10 dienos teikti transporto priemonių vairavimo mokymo ir egzaminavimo paslaugas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė posėdyje sakė, jog šias paslaugas teikiančios įstaigos yra pasiruošusios saugiai teikti vairavimo mokymo paslaugas.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,