Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dėl Endriejavo kultūros namų – Savivaldybės kreipimasis į teisėsaugą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
 Praėjusią savaitę Savivaldybė sutartį su rangovu nutraukė. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Praėjusią savaitę Savivaldybė sutartį su rangovu nutraukė. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Dėl galimai neteisėtos UAB „Išskirtinio būsto statyba“ veiklos Klaipėdos rajono savivaldybė kreipėsi į policiją su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą. Įtariama, kad įmonės direktorius galimai apgaule iš Savivaldybės išviliojo beveik 50 tūkstančių eurų.

 

Šios lėšos buvo skirtos Endriejavo kultūros namų stogo statybai, tačiau praėjus beveik dviem metams, medžiagos galimai net neužsakytos, o gauti pinigai įmonės vadovo galbūt panaudoti neaiškioms reikmėms. Praėjusią savaitę Savivaldybė sutartį su rangovu nutraukė.

2018 metų rugsėjį Savivaldybė su UAB „Išskirtinio būsto statyba“ pasirašė rangos sutartį. Pagal ją įmonė įsipareigoja rekonstruoti Endriejavo kultūros namus. Kiek daugiau nei po mėnesio rangovas kreipiasi į Savivaldybę ir pasiūlo darbus įgyvendinti anksčiau nei numatyta sutartyje ir paprašo 50 tūkstančių eurų avanso medžiagoms.

Dar po poros savaičių buvusio administracijos vadovo parašu UAB „Išskirtinio būsto statyba“ Savivaldybė perveda 49 920,00 eurų, lėšas, skirtas rekonstruojamų Endriejavo kultūros namų stogui.

Šį vasarį į UAB „Išskirtinio būsto statyba“ buvo kreiptasi reikalaujant pristatyti pagamintas stogo konstrukcijas, už kurias Savivaldybė sumokėjo dar 2018 m. Tačiau nors praėjo daugiau nei mėnuo rangovas UAB „Išskirtinio būsto statyba“ Savivaldybei nepaaiškino, kur yra ir ar yra nupirktos stogo statybai skirtos medžiagos, nenurodė kada bus pristatytos pagamintos stogo konstrukcijos į objektą arba grąžintos lėšos už sumokėtas medžiagas.

Todėl Savivaldybė priėmė sprendimą kreiptis į policiją su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl įmonės UAB „Išskirtinio būsto statyba“ ir jos vadovo Mindaugo Citavičiaus veiklos. Įtariama, kad įmonės bei jos direktoriaus veiksmuose galimai yra nusikalstamos veikos požymių.

Plačiau apie Endriejavo kultūros namų situaciją rašėme čia.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,