Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pusfinalio apžvalga: Gargždų „Pramogos“ – Kauno „Žalgiris“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Futsal.lt nuotr. Asociatyvi Futsal.lt nuotr.

Pirmojo pusfinalio pirmose rungtynėse Jonavos „Vikingai“ užtikrintai nugalėjo Mažeikių VIP futbolininkus bei žengė tvirtą žingsnį finalo link. Trečiadienio vakare tuo pačiu keliu bandys žengti tiek reguliaraus sezono nugalėjai Kauno „Žalgirio“ atstovai, tiek ketvirtfinalyje be didesnių problemų „Šiaulius“ nugalėję „Gargždų Pramogų“ futbolininkai.

 

2021 m. kovo 17 d. 19:00 val.

„Pramogos“ – „Žalgiris“

Gargždų miesto Policijos salė

 

„Žalgiris“

Daugkartinis šalies čempionas Kauno „Vyčio“ klubas prieš reguliaraus sezono pabaigą pakeitė pavadinimą ir nuo šiol pergales skina „Žalgirio“ vardu. Per visą reguliarųjį sezoną kauniečiai prarado vos du taškus ir užtikrintai atkrintamąsias varžybas pradeda nuo pirmojo laiptelio.

Vienintelius taškus žalgiriečiai prarado dvikovoje prieš „Vikingus“. Galime prisiminti, kad toje dvikovoje čempionai pirmavo 2:0, o Jonavos ekipa rezultatą išlygino paskutinę dvikovos sekundę.

„Žalgiris“ yra rezultatyviausia sezono komanda (102 įvarčiai), mažiausiai praleidusi įvarčių komanda (25 įvarčiai) ir net 15 kartų varžovus nugalėjusi trijų arba dar didesniu įvarčių skirtumu.

 

„Pramogos“

Šį sezoną stabilumu negalėję pasižymėti gargždiškiai atkrintamąsias varžybas pasitiko nuo ketvirtojo laiptelio. Nepaisant to, kad ketvirtfinalio etape prieš „Šiaulius“ buvo tikimasi intriguojančios kovos, „Pramogos“ tokias prognozes paneigė per dvejas rungtynes įmušdama 13 įvarčių ir praleisdama vos 2.

„Pramogoms“ pusfinalio etapas Lietuvos salės futbolo pirmenybėse yra įprastas dalykas. Nuo 2018/ 2019 sezono, kai buvo pradėtos rengti atkrintamosios varžybos, tarp keturių stipriausių komandų gargždiškiai pateko abusyk. Pirmuoju bandymu pavyko prasibrauti į finalą, antruoju – po įspūdingos trejų rungtynių serijos liko tenkintis trečiąja vieta.

 

Tarpusavyje

Nors reguliariajame sezone „Žalgiris“ abusyk nugalėjo „Pramogas“, tačiau verta pažymėti, kad abejos rungtynės buvo visiškai skirtingos. Pirmuoju atveju kauniečiai atsakymus į visus klausimus pateikė per pirmąjį kėlinį, po kurio rezultatas buvo 4:0.

Antrose rungtynėse iki iškovoto taško „Pramogoms“ trūko vos kelių akimirkų. Apskritai, tąsyk Ernestas Razonas išvedė aikštės šeimininkus į priekį, o „Žalgiris“ atsiliekančių vaidmeny buvo net iki 28 minutės. Tuomet Artiomas Morochovecas rezultatą išlygino, o Lukas Sendžikas pergalingą įvartį pelnė praktiškai su sirena.

 

Komentarai

Justinas Zagurskas („Žalgiris“): Priartėjome prie finišo tiesiosios ir, manau, šioje stadijoje esame geros sportinės formos. Kalbant apie varžovus, tai Gargždai visada palieka gerą įspūdį. Šis sezonas – ne išimtis. Taip, sezono pradžia buvo sunkesnė, tačiau komanda įsivažiavo, pagavo ritmą ir, be abejonės, yra kietas riešutėlis.

Aurimas Skurdelis („Pramogos“): „Nors ir teks kautis prieš šalies čempionus, tačiau žaidimo kardinaliai tikrai nekeisime. Bus kelios korekcijos, kurias pasistengsime savo žaidime paversti pliusais. Galvoju, kad tokiose serijose favorito statusas kartais prideda nereikalingos įtampos. „Žalgiris“, kaip ir kiekviena komanda, kad ir kokia gera būtų, minusų tikrai turi. Norėdami būti finale, privalome juos įveikti.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,