Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gidė M. Vasylienė po pusmečio pertraukos kviečia į ekskursijas: kaupiasi ašaros

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
M. Vasylienės nuotr. M. Vasylienės nuotr.

Paskutinę savo ekskursiją rugsėjo mėnesį organizavusi Gargžduose puikiai žinoma gidė Monika Vasylienė kviečia į pirmąsias ekskursijas po pusmečio pertraukos. Ji prisipažįsta, kad bandymas grįžti, itin emocionalus.

 

„Pirmiausia susikaupė ašaros gerklėje. Jas supras tie, kurie yra išgyvenę paskutinės vilties jausmą. Tos, kuri vienintelė bepalaiko po ilgos kovos ir laukimo“, – jausmų neslėpė turizmo atstovė, akcentuodama, net ne norą, bet troškimą dirbti.

 

Kovo 26 d., penktadienį, 16.45 val. ji kviečia į ekskursiją „Apie ką tyli bažnyčios varpai“. Pastaroji prasidės Savivaldybės aikštėje prie fontano.

„Pasibaigus savaitės darbams ir rūpesčiams, kviečiu neskubėti namo ir dalyvauti ekskursijoje. Jos metu sužinoti įdomią ir savotišką pasienio miesto katalikų bei liuteronų parapijų istoriją. Suskaičiuosime, kiek sakralinių objektų buvo aplink Rinkos aikštę ir kelintoji yra šventoriuje stovinti bažnyčia, aptarsime svarbiausias su parapijos istorija susijusias asmenybes, pabandysime suskaičiuoti, kiek ir kokių valstybių ir tautų pėdsakų galime rasti bažnyčios šventoriuje, sužinosite, kas bendro yra tarp vienų iš pasaulio kino tėvų brolių Liumjerų ir vieno iš šventoriuje esančių paminklų... Ir daug kitų įdomybių...“, – intrigavo gidė.

Ekskursija planuojama truks iki 18 val., o kaina – savo nuožiūra.

Plačiau – ČIA.

 

Kita ekskursija „Kur gimė Gargždai“ planuojama kovo 27 d., šeštadienį, 11.30 val. Susitikimas numatytas aikštelėje prie Gargždų piliakalnio.

„Kviečiu susipažinti su Gargždų pradžių pradžia. Ekskursiją pradėsime nuo piliakalnio, aplankysime buvusią Anieliškės dvaro teritoriją, pasivaikščiosime seniausia miesto gatve, panarpliosime šmugelnikų kasdienybės peripetijas, pasiklausysime Minijos upės istorijų ir daug kitų įdomybių“, – žada M. Vasylienė.

Planuojama trukmė – iki 14 val., kaina – 7 Eur.

Plačiau – ČIA.

Pagal atlaisvinto karantino reikalavimus ekskursijoje gali dalyvauti ribotas kiekis žmonių, tad vietų skaičius itin mažas!

 

REGISTRACIJA TVIRTINAMA

El. paštu: arba tel.nr. 8 601 17 297. Būtina nurodyti savo vardą ir telefono numerį.

** nesusirinkus pilnai grupei, apie ekskursijos atšaukimą bus informuojama el. paštu arba SMS žinute.

*** ekskursija neįvyks, jeigu bus prognozuojama uraganas. Jokios kitos oro sąlygos (dargana, lietus, šlapdriba ir t.t) nebaisios.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,