Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kaupinių tyrimai vykdomi jau ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KUL nuotr. KUL nuotr.

Plečiant kaupinių testavimo apimtis savivaldybėse, nuo šiol kaupinių tyrimai vykdomi jau ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL).

 

„Kaupinių PGR tyrimams esame pasiruošę. Bendradarbiaudami su Nacionaline visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) įdiegėme ir patikrinome diagnostinį metodą, atlikome kontrolinius tyrimus. Patvirtinimą vykdyti šiuos tyrimus gavome iš NVSPL ir Sveikatos apsaugos ministerijos“, – pažymi KUL Molekulinės diagnostikos skyriaus vedėja, doc. dr. gydytoja genetikė Jūratė Gruodė.

Gydytoja paaiškino, kad kaupinių tyrimas skirasi nuo įprasto PGR tyrimo tuo, kad mėgintuvėlio terpėje yra iki šešių profilaktiškai tiriamų asmenų ėminių. Gavus neigiamą kaupinio rezultatą, patvirtinama, kad nė vienam iš šešių asmenų, kurių nosies landos tepinėliai buvo sudėti į tą patį mėgintuvėlį, SARS-CoV-2 virusas neaptiktas.

Jeigu kaupinio tyrimo metu gaunamas teigiamas rezultatas, visi šeši asmenys turi būti kuo greičiau ištirti pakartotinai ir – individualiai, siekiant išsiaiškinti, kurie iš jų yra užsikrėtę.

Šią savaitę iš viso planuojama ištirti 100 kaupinių.

Kaupiniai tiriami bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybe.

„Džiugu, kad Klaipėdos universitetinė ligoninė nė kiek neatsilieka nuo didžiausių, šiuolaikiška medicinine įranga apsirūpinusių šalies medicinos įstaigų, – joje nuolat diegiami nauji tyrimų būdai, siekiant valdyti COVID – 19 pandemijos plitimą. Faktas, kad nuo šiol kaupinių tyrimai atliekami jau ne tik Vilniuje, bet čia pat, uostamiestyje, yra gera žinia visiems klaipėdiečiams, nes tai būdas sutaupyti laiką ir kelionės kaštus. Tikimės, kad, jei pandeminė situacija neblogės, KUL įdiegtas kaupinių metodas padės visiems jaustis saugiau, o mokiniams ir pedagogams leis saugiai grįžti į mokyklas“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,