Logo
 Spausdinti šį puslapį

Daugėja į mokyklas grįžtančių pradinukų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Artūro Žuko/ŠMSM nuotr. Artūro Žuko/ŠMSM nuotr.

Preliminariais iš savivaldybių gautais duomenimis, kovo 25 d. klasėse mokėsi 59 tūkst. pradinukų, tūkstančiu daugiau nei savaitės pradžioje.

 

Duris atvėrė mokyklos visose 45 savivaldybėse, kuriose susirgimų skaičius yra mažesnis ir į mokyklas galima grįžti greičiau. Į mokyklas atėjo ir 97 proc. Pasvalio rajono pradinukų – pirmadienį ši savivaldybė buvo vienintelė iš 45, kurioje mokymas buvo tęsiamas tik nuotoliniu būdu.

Padaugėjo kontaktiniu būdu dirbančių mokyklų savivaldybėse, kurios gali atverti mokyklas tik pagal saugaus grįžimo modelį, kai periodiškai atliekamas mokinių, jų ir šeimų ir kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų profilaktinį tyrimas.

Šiuo metu tokį būdą yra pasirinkusios 34 mokyklos 12-oje savivaldybių: 22 įstaigos jau atvėrė duris, dar 12 rengiasi grįžimui artimiausiu metu – bendruomenės nariai testuojasi. Pirmadienį buvo 20 tokių mokyklų 10-yje savivaldybių.

Vyriausybė yra leidusi pradinių klasių mokiniams grįžti į kontaktinį ugdymą tose savivaldybėse, kuriose sergamumas koronavirusu per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų nesiekia 200 atvejų. Šioje grupėje patvirtintos 45 savivaldybės.

Kitose 15 savivaldybių, kuriose sergamumas koronavirusu per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų siekia 200 atvejų, pradinių klasių mokiniai ugdomi nuotoliniu būdu arba šių savivaldybių pasirinktose ugdymo įstaigose – mišriu būdu, periodiškai atliekant mokinių, jų šeimų ir mokyklose kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų profilaktinį tyrimą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,