Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vis daugiau pradinukų grįžta į mokyklas: šią savaitę – jau 63 tūkstančiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Artūro Žuko/ŠMSM nuotr. Artūro Žuko/ŠMSM nuotr.

Preliminariais iš savivaldybių gautais duomenimis, kovo 29 d. klasėse mokėsi virš 63 tūkst. pradinukų, tai keturiais tūkstančiais daugiau nei praėjusią savaitę. Iš jų beveik septyni tūkstančiai mokosi mokyklose, kuriose taikomas grįžimas pasirinkus testavimą kaupiniais.

 

Saugaus grįžimo modelį, kaip ir praėjusią savaitę, taiko 12 savivaldybių 44 mokyklose – dešimčia įstaigų daugiau negu praėjusią savaitę. Beveik pusė šių mokyklų (19) yra Vilniuje. Trijose iš minėtų savivaldybių – Alytaus miesto, Plungės rajono, Vilkaviškio rajono – ugdymas keliose mokyklose organizuojamas saugaus grįžimo būdu, testuojant kaupiniais, nors tai nėra privaloma pagal Vyriausybės nutarimą, nes šiose savivaldybėse sergamumas yra mažesnis.

Neatliekant profilaktinio tyrimo kaupinių metodu mišrus ugdymas vyksta 45 savivaldybių 437 mokyklose, jas lanko 94 proc. visų šių savivaldybių pradinukų.

Organizuojant ugdymą nebūtinai visos klasės kasdien ateina į mokyklą: ugdymas nuotoliniu ir kontaktiniu gali būti keičiamas pagal iš anksto suderintą grafiką, kai vieną savaitę kontaktiniu būdu mokosi vienos klasės, kitą – kitos. Tai priklauso nuo mokyklos galimybių ir bendruomenės sutarimo, kaip geriausia vaikams ir darbuotojams užtikrinti saugias sąlygas.

Nuo praėjusios savaitės visose savivaldybėse leidžiamos kontaktinės konsultacijos abiturientams, kai jose dalyvauja ne daugiau kaip penki mokiniai. Preliminariais kovo 29 d. duomenimis, šia galimybe naudojasi 157 gimnazijos 48-iose savivaldybėse. Konsultacijos organizuojamos pagal poreikį, esant mokytojo ir abiturientų sutarimui.

Kai kuriose savivaldybėse (Panevėžio m., Radviliškio r.) abiturientai išreiškė pageidavimą konsultacijas pradėti pasibaigus ugdymo procesui, artėjant egzaminų sesijai, t. y. gegužės–birželio mėn. Dalis gimnazijų numato kontaktines konsultacijas pradėti po Velykų atostogų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,