Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybės nuosavybėn – Policijos sporto salė ir Vėžaičių bendruomenės patalpos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
mano-gargzdai.lt koliažas mano-gargzdai.lt koliažas

Klaipėdos rajono savivaldybė praėjusio mėnesio Tarybos posėdyje priėmė sprendimą iš valstybės savo nuosavybėn perimti nekilnojamą turtą – Policijos sporto salę, esančią Gargžduose, Gamyklos g. 33, ir patalpas Vėžaičiuose, Gargždų g. 29, kuriomis panaudos teise naudojasi Vėžaičių bendruomenė.

 

Kaip nurodoma sprendimo aiškinamajame rašte, perėmus nuosavybėn Policijos sporto salę, bus galima vykdyti numatytą savarankiškąją funkciją – kūno kultūros ir sporto plėtojimą, gyventojų poilsio organizavimą.

Salėje vyksta Klaipėdos rajono mokyklų moksleivių varžybos, aukšto meistriškumo komandų (krepšinio Gargždų „Gargždai“, tinklinio Gargždų „Amber-Arlanga“) treniruotės, salės futbolo Gargždų „Pramogos“ treniruotės ir Klaipėdos rajono salės futbolo rajono pirmenybės, Klaipėdos rajono teniso pirmenybės, treniruotės bei varžybos, sporto centro vaikų krepšininkų treniruotės ir VšĮ „Gargždų futbolas“ jaunųjų futbolininkų treniruotės.

Savaitgaliais vykdomi ir stalo teniso turnyrai, Gargždų futbolo veteranai dalyvauja Lietuvos veteranų pirmenybėse ir įvairios sporto šventės, vaikų futbolo, krepšinio, stalo teniso, teniso turnyrai.

Perėmus patalpas Vėžaičiuose, jomis ir toliau naudotis miestelio bendruomenė, kuri jau įkūrė modernų konferencijų centrą ir bendruomenės namus.

„Bendruomenė šiuo metu panaudos pagrindais valdo 550 kv. m administracinių patalpų pirmame pastato aukšte, vykdo įvairią projektinę veiklą, organizuoja renginius ir savarankiškai išlaiko visą konferencijų centrą ir bendruomenės namus, savo lėšomis atlieka nedidelius remonto darbus. Miestelio gyventojai noriai naudojasi sutvarkytomis patalpomis“, – nurodoma aiškinamajame rašte.

Bendruomenė 2020 m. rugsėjo mėnesį įteikė prašymą Savivaldybei perimti šias patalpas iš Turto banko ir toliau panaudos teise perleisti bendruomenei.

Patalpos dar 2012 m. Vyriausybės sprendimu buvo perduotos panaudos teise bendruomenei 10-čiai metų. Panaudos sutartis baigiasi 2022 m., tačiau Vėžaičių bendruomenė pasirengusi įgyvendinti dar vieną didelį projektą iš LEADER programos lėšų ir sutvarkyti patalpas pirmame aukšte bei turi viziją per 5 metus įveiklinti ir trečią pastato aukštą.

Prašyme bendruomenė atkreipė dėmesį, kad be Savivaldybės pagalbos vėžaitiškiai neteks ilgus metus puoselėtų bendruomenės namų, turės atsisakyti savo vizijų ir planų.

Ekonomikos ir biudžeto komiteto posėdyje Tarybos narys Sigitas Karbauskas domėjosi, ko bus prašoma iš Savivaldybės, jei patalpas bus nuspręsta perimti: „Ar už dyką perimsime? Nes anksčiau buvo kreiptasi ir reikėjo pagrįsti, kokias valstybės funkcijas atliks.“

„Turime tik pateikti informaciją, koks mums turtas reikalingas. Turto bankas iškėlė tokią sąlygą – būtinas Tarybos sprendimas, kad reikia mums šitų patalpų. Naudosime jas savivaldos funkcijoms“, – aiškino Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Vytautas Valantinas, pabrėžęs, kad mokėti už jas nereikės.

Tarybos posėdyje meras Bronius Markauskas minėjo, kad bendruomenė nori įveiklinti kol kas nenaudojamą trečią aukštą, tad perėmus turtą bus svarstoma, ar bendruomenė yra pajėgi tą daryti, nes tam reikalingos nemažos investicijos.

„Sutikdami su patalpų Vėžaičiuose perėmimu, mes tuo pačiu perimame ir Policijos sporto salę, kas mums yra labai svarbu. Tai turbūt toks kompromisas su Turto banku – visai neblogas, – posėdyje kalbėjo meras. –Sporto salė yra įveiklinta ir reikalinga, o grėsmė jos netekti neperėmus nuosavybėn – didelė. Dėl Vėžaičių – pirmas aukštas įveiklintas, antras – nuomojamas, tai tik su trečiu – neaišku. Jei būtume galėję rinktis, perimtume tik pirmą aukštą, ne visą pastatą, bet yra tokia Turto banko sąlyga. Turbūt logiška, nes kur jie tą vieną aukštą dės?“

Taryba sprendimui perimti minėtus pastatus pritarė vienbalsiai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,