Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šiandien Lietuvoje – Saugaus eismo diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Policijos departamento nuotr. Asociatyvi Policijos departamento nuotr.

Balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena Lietuvoje (minima nuo 2006 metų). Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – moralę, pagarbą, atsakomybę, sveikatos ir gyvybės trapumą.

 

Kas mums svarbu gyvenime – skubėjimas, neapdairumas, savasis egocentriškasis aš, nepagarba ir priešiškumas nustatytai elgesio normai? O gal kaip tik visi pirmenybę privalome teikti atsakingumui, atsargumui, aštriam mąstymui, dorovei, tolerancijai, mandagumui? Visa tai prasideda kiekvieno mūsų galvose. Dėl to, kad būtume saugūs kelyje, turime ko siekti – pažangos savo mąstyme ugdant atsakomybės jausmą, puoselėjant visuotinai priimtas gero elgesio viešumoje taisykles.

Balandžio 6-oji – Atmintina diena – Saugaus eismo diena viena iš progų, dar ir dar kartą pasižiūrėti į save „iš šalies“ ir įvertinti tai, kas mums duota brangiausia – gyvybę ir sveikatą. Būkime sąmoningi ir aiškiai suvokiantys – saugią aplinką kuriame tik mes patys. Gerbkime ir saugokime vieni kitus kelyje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,