Logo
 Spausdinti šį puslapį

NVSC atlieka patikrinimus ir primena: svarbu neatsipalaiduoti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
NVSC nuotr. NVSC nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) tikrina, kaip paslaugų teikėjai bei ne maisto prekėmis prekiaujantys asmenys laikosi karantino reikalavimų. Praėjusią savaitę NVSC specialistai atliko 265 patikrinimus, pažeidimų nustatė trylikoje įmonių ir įstaigų. Nustatytų veiklos vykdymo sąlygų nesilaikė grožio paslaugų teikėjai ir viena ugdymo įstaiga. Vienuolikai iš jų pradėtos administracinės teisenos.

 

Per 2021 m. tryliktąją savaitę karantino sąlygų nesilaikymo atvejai nustatyti:

Kauno m. savivaldybėje (1 atvejis pagrindinio ugdymo įstaigoje);

Klaipėdos m. savivaldybėje (iš 8 patikrintų grožio paslaugų teikimo vietų 2 iš jų nustatyti pažeidimai);

Palangos savivaldybėje (iš 13 patikrintų grožio paslaugų teikimo vietų 5 iš jų nustatyti pažeidimai);

Skuodo r. savivaldybėje (iš 8 patikrintų grožio paslaugų teikimo vietų 5 iš jų nustatyti pažeidimai).

Kovo mėnesį NVSC iš viso patikrino 1 959 ūkio subjektus, 50 iš jų nustatė pažeidimų.

1 330 paslaugų sektoriaus įmonių, 29 patikrinimų metu nustatyta pažeidimų. Patikrintos 38 gydymo įstaigos, pažeidimų nustatyta dviejų patikrinimų metu.

Iš 73 kovo mėnesį patikrintų ugdymo įstaigų, tik vienoje nustatyta pažeidimų. Šešiose socialinės globos įstaigose praėjusį mėnesį pažeidimų nebuvo nustatyta.

 

Kokie pažeidimai nustatyti dažniausiai?

Pažeidimai paslaugų sektoriaus įstaigose: grožio specialistai nedėvi respiratorių, neužtikrintas plotas, nepateikta informacija apie paslaugų gavėjų asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą ir kt.), vykdoma draudžiama veikla, apgyvendinti ne vieno ūkio ar šeimos asmenys, nedėvimos nosį ir burną dengiančios apsaugos priemonės bendro naudojimo patalpose, nėra dezinfekcinių priemonių.

Pažeidimai gydymo įstaigose: neužtikrintas patalpų, kuriose lankosi COVID-19 sergantys ir kitomis ligomis sergantys pacientai atskyrimas, žmonių srautų valdymas, netinkamai izoliuojami karščiuojantys asmenys, netinkamai tvarkomos medicininės atliekos, nesuformuotos ASPĮ personalo pamainos, nevėdinamos patalpos.

Pažeidimai ugdymo įstaigose: nedėvimos nosį ir burną dengiančios apsaugos priemonės, neužtikrintas prižiūrimų vaikų grupių izoliavimas.

„Pažeidimų nėra daug. Džiugu, kad verslas atsakingai laikosi reikalavimų, akivaizdu, kad stengiasi, niekas nenori vėl užsidaryti, tačiau dabar itin svarbu neatsipalaiduoti“, – sako NVSC Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Ingrida Skridailienė.

Nuo 2020 m. spalio NVSC iš viso patikrino 5 446 ūkio subjektą, iš kurių 130 nesilaikė nustatytų karantino režimo sąlygų.

2021 m. vasario–kovo mėnesiais 321 ūkio subjekto patikrinimą vykdė su kitomis institucijomis: su policijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, savivaldybių pareigūnais.

NVSC primena, kad nesilaikant nustatytų karantino reikalavimų, kyla grėsmė išplisti koronaviruso infekcijai.

NVSC ragina ir gyventojus nepamiršti laikytis pagrindinių infekcijos prevencijos priemonių: dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones, laikytis atstumo, vėdinti patalpas, laikytis rankų higienos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,