Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone rasta 16 draudžiamų žvejybos įrankių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Lydeka“, kartu su policijos pareigūnais tikrino sodybas Klaipėdos rajone. Iš pažeidėjų paimta 16 draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių.

 

Per bendrą reidą aplinkosaugininkai su policijos pareigūnais tikrino sodybas ir ūkinius pastatus dėl neteisėtai laikomų draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių.

Penkiose sodybose prie Minijos upės rasta ir paimta iš viso 16 draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių – trys tinkliniai ekranai, dvi gaudyklės, devyni kiti tinklai, tinklinis samtis ir draudžiamas laikyti venteris.

Aplinkosaugininkai už tinklų laikymą penkiems asmenims surašė administracinių nusižengimų protokolus. Taip pat jiems gresia baudos iki 200 eurų.

„Mes, aplinkosaugininkai, ruošiamės pavasariniam žuvų nerštui ir, turėdami informacijos, kartu su policijos pareigūnais tikrinsime sodybas ar ūkinius pastatus, kad būtų užkirstas kelias neteisėtam draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių panaudojimui ir žuvys galėtų sėkmingai išneršti“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistas Virgilijus Olšauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,