Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pirmą kartą „gyva eilė“ prie „Pfizer“ Gargžduose: tvarkingai ir ramiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Nors didžiuosiuose miestuose gyventojams pasiūlius geidžiamą „Pfizer“ ir „BioNTech“ gamintojo vakciną nusidriekė eilės, kai kur net ir kilo susistumdymai, Gargžduose nieko panašaus pamatyti nebuvo galima. Trečiadienį pirmą kartą Savivaldybė „Pfizer“ vakcina pasiskiepyti be išankstinės registracijos pakvietė 65 metų ir vyresnius senjorus, taip pat asmenis, sergančius lėtinėmis ligomis. Iki 12 val. šia vakcina buvo skiepijami iš anksto užsiregistravę gyventojai, o nuo 12 val. vyko skiepijimas „gyvos eilės“ principu.

 

Kaip tvirtino prie Gargždų kultūros centro vakcinacijos procesą koordinavimą vykdantis savanoris, viskas vyksta sklandžiai, o didelės eilės nesusidaro. Jau kiek po 12 val., anot jo, buvo paskiepyta apie 20 asmenų, kurie nebuvo iš anksto užsiregistravę.

Šiek tiek pastovėjus prie vakcinacijos centro, buvo matyti, kaip kas keletą minučių ateina norinčių pasiskiepyti asmenų, dviem ar trims jų tenka palaukti lauke, tačiau eilei sparčiai judant, asmenys kviečiami į vidų.

Šią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybė turėjo gauti 1 452 „Pfizer“ vakcinas, taip pat turimas 1 110 „Vaxzevria“ vakcinų likutis.

 

Trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį Gargždų kultūros centre nuo 12 iki 18 val. „Pfizer“ vakcina pasiskiepyti be išankstinės registracijos gali 65 metų ir vyresni senjorai, taip pat asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis.

Šeštadienį (nuo 9 iki 17 val.) ir sekmadienį (nuo 9 iki 13 val.) be išankstinės registracijos „Vaxzevria“ (anksčiau vadinta „AstraZeneca“) vakcina skiepytis gali visos šiuo metu Klaipėdos rajone skiepijamos grupės: asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, abiturientai, mokytojai, policijos pareigūnai, ugniagesiai ir kiti.

Norintieji skiepytis turi atsinešti asmens dokumentą. Ar asmuo serga lėtinėmis ligomis, bus galima patikrinti vietoje. Ir patys gyventojai gali pasitikrinti iš anksto, prisijungę portale esveikata.lt arba susisiekę su šeimos gydytoju. Tie, kurie į prioritetinę grupę patenka pagal darbo sritį, turi atsinešti darbuotojo pažymėjimą, darbo sutartį arba darbdavio išrašytą pažymą.

 

Klaipėdos rajone, Lietuvos statistikos departamento balandžio 13 d. duomenimis, pirma doze paskiepyta 9397 (15 proc.) asmenys, antra – 3 320 (5,3 proc.). Šalyje iš viso pirma doze jau vakcinuota 508,9 tūkst. gyventojų (18,21 proc.), antrąja – 193 tūkst. (6,91 proc.).

Naujų atvejų rodiklis 100 tūkst. gyventojų per 14 d. Klaipėdos rajone – 164,4, Lietuvoje – 471,3.

 

Agotos Rimkuvienės nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,