Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jau daugiau kaip pusė švietimo įstaigų darbuotojų pasiskiepijo bent kartą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Intensyvėjant skiepijimui, pasiekta simbolinė pusiaukelė – bent kartą pasiskiepijo daugiau kaip pusė švietimo įstaigų darbuotojų.

 

Šiuo metu pasiskiepiję nuo koronaviruso yra 73 tūkst. švietimo įtaigų darbuotojų, iš jų 24 tūkst. – jau ir antrąja doze. O tai reiškia, kad apie 55 proc. visų švietimo įstaigų darbuotojų jau pasiskiepijo bent viena doze. Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu švietimo įstaigose dirba 131 tūkst. darbuotojų.

„Tačiau ne visose savivaldybėse skiepijimo intensyvumas vienodas. Todėl ir stebime situaciją, kad vienur pasiskiepiję absoliučiai visi švietimo įstaigų darbuotojai, o kitur – kur kas mažiau. Tikiuosi, kad per artimiausias savaites šie skirtumai išsilygins. Valstybė savo požiūrį aiškiai parodė – visus švietimo sektoriaus darbuotojus įtraukė į prioritetinę skiepijimo eilę“, – pažymi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ministrė pasirašė įsakymą, kuriuo nustatyta, kad karantino laikotarpiu valstybinių mokyklų savininkai, savivaldybės ar kitos mokyklos, kurios turi geltonuosius autobusiukus, gali juos naudoti kitiems asmenims vežti laisvu laiku, kai autobusų nereikia mokiniams. Tai leis mokykliniais autobusais pavežti senjorus, kitus gyventojus, kurie negali patys atvykti skiepytis, į vakcinacijos punktus.

Anot ministrės, negalėjimas pačiam atvykti į vakcinavimo vietą neturėtų tapti priežastimi vyresniems asmenims nepasiskiepyti.

Ministerijos duomenimis, pasiskiepijo arba imunitetą turi 45 proc. iš daugiau kaip 22 tūkst. abiturientų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,